Speltips inför Malmö FF – Hammarby 24/4: Allsvensk smällkaramell

Simon Pålsson Publicerat: 23 april 2019

Allsvenskt speltips inför omgången mitt i veckan. Malmö FF och Hammarby gör upp onsdagen den 24 april. Det öppnar för ett bra målspel.

Annons:

Det har bara gått fyra omgångar av den allsvenska säsongen men det finns redan ångest i kubik hos ett par av lagen. Två lag som lyckats undvika den värsta ångesten tack vare bättre resultat på sistone är Malmö FF och Hammarby, som båda öppnade säsongen med direkt svaga insatser i såväl premiären som matchen därpå.

Hammarby vann sin senaste match hemma mot AFC Eskilstuna efter att Muamer Tankovic varit den kanske bästa spelaren på plan, men det var Imad Khalili som med sina två mål stal rampljuset. Vidar Örn Kjartansson gjorde mål igen och kommer med stor sannolikhet att trycka in ett par andra bollar under den korta tid han har kvar i Bajen.

Nu ska den isländske anfallaren för övrigt återvända till Malmö där han spelade under en halv säsong. Då hann islänningen med att göra 14 mål på en dryg halv allsvensk säsong innan han sökte sig vidare till Israel och gav Malmö FF ett välkommet klirr i kassan. I Skåne fick han en hel del kritik för sin oförmåga att samspela med sina lagkamrater, men målmässigt var han en succé. Det är dessutom en spelare som till synes blivit bättre i samspelet med andra, baserat på hur han sett ut i Bajen alltså.

Ett självklart målspel

Inför onsdagens möte kan vi konstatera att Malmö FF med två raka vinster, 2-0 mot Östersunds FK och 1-0 borta mot IK Sirius, är på rätt väg efter sin svaga säsongsinledning. Med sju inspelade poäng är det ingen större fara på taket för Uwe Rösler, men laget behöver ett par trepoängare till för att kunna koppla greppet om titelstriden.

Trots en hel del skadeproblem i backlinjen – varken Lasse Nielsen eller Behrang Safari har kunnat spela – har det sett rätt stabilt ut på senare tid. Med det sagt väntar nu den tuffaste utmaningen hittills för defensiven och känslan är att en viss Vidar Örn Kjartansson är rätt sugen på att göra mål här. Det lär också andra ex-MFF:are som Nikola Djurdjic och Vladimir Rodic vara. Det är känslan på förhand.

Hur som helst litar vi blint på att Uwe Rösler formerar ett lag som liknar det senast, förutom att Erdal Rakip troligen får lämna plats för Arnor Ingvi Traustason eller möjligen Romain Gall. Dessutom ligger nog Guillermo Molins och Jo Inge Berget nära att få hoppa in tidigare, men längst upp bör Markus Rosenberg och Marcus Antonsson få fortsatt förtroende.

Känslan är att vi står inför en fartfylld historia mellan två lag som helst spelar offensiv fotboll. Det är i defensiven bristerna finns och dessa tenderar att bli tydliga mot bättre lag.

Båda lagen göra mål spelas därför till 1,81 gånger insatsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,81 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet
Spelstopp:  19:00, onsdag 24/4
TV:   cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.