Speltips inför Malmö FF – Helsingborgs IF 26/9: Viktigt Skånederby

Simon Pålsson Publicerat: 26 september 2019

Skånederbyt är tillbaka på Stadion i Malmö där hemmalaget MFF tar sig an Helsingborgs IF på torsdagskvällen den 26 september 2019.

Annons:

På torsdagens förmodat ganska kalla kväll är det dags för det första Skånederbyt i Malmö mellan MFF och HIF på tre säsonger. Nu är Helsingborgs IF tillbaka i Allsvenskan och det ska alltså åter spelas derby.

I våras vann Malmö FF med 1-0 i bortaderbyt. Då gjorde Markus Rosenberg matchens enda mål, samtidigt som han valde att fira framför hemmalagets supportrar. Stimmigt.

Nu är det åter en viktig match med tre viktiga poäng. Malmö FF har inte tid, plats eller möjlighet för fler poängtapp, åtminstone om man är allvarliga med sin ambition att försöka knipa SM-guldet senare i höst.

Helsingborgs IF har plockat in Olof Mellberg som nu tränare och han har fått ganska bra fason på sitt lag, med en seger och en stark prestation mot Djurgården i bagaget. Det är trots allt någonting att ha med sig.

Nu lär man inte ha pressen på sig att ta en seger här – kontraktet ska väl vara säkrat redan – men om det är någon som kan elda upp sina spelare inför ett derby är det Olof Mellberg.

Annons:

Klasskillnad i längden

Det ska sägas att Helsingborgs IF fortfarande har ett par ganska tunga tapp på sin skadelista. Målvakten Kalle Joelsson, som valde att förlänga sitt kontrakt över säsongen 2021, finns fortfarande inte med på varken träningar eller matcher. Där får man väl ändå säga att målvakten Anders Lindegaard är en fullgod ersättare.

Men i övrigt är också Andreas Landgren skadad och missar mötet, någonting som även Mohammed Abubakari riskerar att göra. Den sistnämnda vore ett ordentligt avbräck för skåningarna i det här viktiga derbyt.

Malmö FF har å sin sida varken Erdal Rakip eller Franz Brorsson med i matchtruppen, men det är å andra sidan inte spelare som hade varit med i en startelva. Förmodligen. Anders Christiansen och Eric Larsson, som båda har haft känningar, ska enligt Uwe Rösler vara tillgängliga i torsdagens Skånederby.

Senast valde man att vila Markus Rosenberg, varpå han väntas starta här. Däremot inleder säkert AC matchen på bänken. Den startelva som MFF har ska dock kunna vinna det här, men ett derby är alltid ett derby.

Vår känsla är att Olof Mellberg motiverar sitt lag att hålla tät inledningsvis, men i längden orkar man inte stå emot.

Oavgjort/Malmö FF i HT/FT blir vårt speltips till hela 4,00 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Oavgjort/Malmö FF (HT/FT)
Odds:  4,00(Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:00, torsdag 26/9
TV:   cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Annons: