Speltips inför Malmö FF – IFK Göteborg 6/10: Klassikermöte

Simon Pålsson Publicerat: 6 oktober 2019

Det blir ingen Anders Christiansen på planen när Malmö FF tar sig an IFK Göteborg i det klassiska allsvenska mötet mellan klubbarna.

Annons:

Med fyra omgångar kvar att spela av den här allsvenska säsongen kan fortfarande precis allting hända. Det är sannerligen skarpt läge för flera lag, där Malmö FF fortsatt har en god möjlighet att knipa SM-guldet.

Men för att så ska bli fallet krävs förmodligen en stark insats och tre poäng redan på söndagen när IFK Göteborg väntar – bara ett par dagar efter torsdagens heta derby mot FC Köpenhamn. Hur mycket har det satt sig i benen på spelarna?

Vad vi vet är att det gjort att Anders Christiansen inte kan spela matchen. Den danske mittfältaren ådrog sig en skada i vaden i torsdags och behöver vila under landslagsuppehållet. Vidare är det osäkerhet kring främst Oscar Lewicki, där även Sören Rieks och Behrang Safari kan tvingas stå över.

Men om det är något lag som har truppen till att rotera så mycket är det väl ändå Malmö FF. Nu har man också relativt god form och borde såklart vunnit torsdagens match mot FCK med lite stolpe in istället för ordentlig stolpe ut.

Annons:

IFK Göteborg är svåra

Förra året åkte IFK Göteborg ner till Malmö Stadion med förhoppningen om att skrälla och efter 1-3 kan man väl konstatera att det är precis vad man lyckades med. Nu är frågan om det går att köra på samma överraskningsmoment den här gången. Är MFF verkligen redo att förlora igen mot sin antagonist?

Som bekant är det här svensk fotbolls två starkaste klubbar rent historiskt, med meriter som ingen annan klubb i Sverige är i närheten av. Då rör det sig främst om meriter på det europeiska planet.

IFK Göteborg har mattats av något sista veckorna och behöver garanterat en vinst här för att kunna nå Europaplatserna. Med tanke på att IFK Norrköping börjat snubbla finns ändå chansen att klättra i tabellen relativt snabbt om allt går deras väg.

Båda lagen göra mål spelas till 1,74 gånger krämen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,74 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  17:30, söndag 6/10
TV:   cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.
he external widget CSS and widget JS files.

he external widget CSS and widget JS files.

 
Annons: