Speltips inför Malmö FF – IFK Norrköping 15/9: Tät toppmatch

Simon Pålsson Publicerat: 15 september 2019

Det blir fullt fokus på en tät historia inför den viktiga toppmatchen i Allsvenskan mellan Malmö FF och IFK Norrköping söndagen den 15 september 2019.

Annons:

Allsvenskan var tillbaka redan på fredagskvällen, men det är egentligen den här söndagen som verkligen sticker ut den här omgången med flera täta matcher för toppstriden.

Med åtta omgångar kvar att spela är det sju lag som inte bara har en realistisk chans att nå Europa nästa år, utan som också har en god chans att vinna guld. Det lag som kan gå segrande ur åtta raka strider, lättare sagt än gjort, kommer troligen att kunna stå där som vinnare.

Malmö FF har en svag period bakom sig i den allsvenska fotbollen, men avslutade med att gå till gruppspel i Europa League och vinna med 5-0 borta mot Kalmar FF innan uppehållet. Det lär ha byggt på ganska mycket positiv energi inom spelargruppen.

IFK Norrköping öppnade året förskräckligt, men har ätit sig ikapp och har nu chansen att nå toppen igen. Men med det sagt har det inte riktigt varit ett år med samma höga toppar som förra året.

Annons:

Malmö FF är klara favoriter

Malmö FF har äntligen kunnat träna och spela med nästan fullt lag inför den här matchen. Visst, ett par spelare har varit iväg på landslagsuppdrag och det kan sätta sig i benen, men mestadels är det pigga, fräscha och skadefria ben vi har att göra med här. Jo Inge Berget har tränat, det har även Franz Brorsson. Den senare är kanske inte riktigt aktuell för spel än, men i övrigt väntas Uwe Rösler kunna formera precis vilken startelva han vill.

Då är det lite tyngre i bortalaget, där Kalle Holmberg står utanför truppen efter att dragit på sig en skada. Synnerligen dålig tajming nu när han börjat närma sig toppformen igen med mål i match efter match. Därtill har Jordan Larsson som bekant lämnat, varpå det finns en klar lucka längst fram som hade behövt fyllas. I övrigt kan man dock formera sitt starkaste lag och det kommer att behövas.

Det här är lag som alltid spelar jämna matcher, men på hemmaplan och på gräs har MFF en stor fördel. Därtill har man inte råd att tappa poäng. Det tror vi väger över.

Malmö FF vinner med uddamålet spelas till 3,20 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  MFF vinner med uddamålet
Odds: 3,20  (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp:  17:30, söndag 15/9
TV:   cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.