Speltips inför Malmö FF – IK Sirius 21/7: Vanligtvis en kross

Simon Pålsson Publicerat: 16 juli 2019

Det är all-in på att det blir skånsk vinst som gäller inför söndagens möte i Allsvenskan mellan Malmö FF och IK Sirius den 21 juli 2019.

Annons:

Det är åter dags för allsvensk match och den här gången riktas blickarna ner mot den skånska huvudstaden Malmö där MFF tar sig an IK Sirius. Det här är ett möte som ensidigt slutat med vinst efter vinst för Malmö FF de senaste säsongerna, även fall IK Sirius i våras stod för en helt okej insats i 0-1-förlusten på hemmaplan.

Men de senaste åren har siffrorna snarat varit de fyrdubbla och Malmö FF har rent av använt matcherna till att släppa fram unga spelare. Förra året stod exempelvis Pavle Vagic – numera utlånad till AFC Eskilstuna – för en helt fantastisk startdebut i Malmö FF när laget bortaslog Uppsalalaget med hela 4-0.

Den här gången står åter tre viktiga poäng på spel. Malmö FF har inlett sommarens kval till Europa League och har mycket av sitt fokus riktat dit. Samtidigt leder skåningarna den allsvenska tabellen och går för att vinna ett efterlängtat guld i år. Då går det inte att tappa poäng här.

IK Sirius är direkt inblandade i bottenstriden, men har varit ganska fina efter sommaruppehållet och har därigenom räddat sig själva en aning från den mest akuta desperationen. Det här är dock inte den typen av match som laget ”ska” vinna, om man säger så.

Malmö FF är klara favoriter

Arnor Traustason åkte på en ful stämpling i den senaste allsvenska matchen mot Djurgården och mest troligt spelar islänningen ingenting mer den här säsongen. Det är ett tungt tapp för Malmö FF, men det är troligen en spelare som inte hade spelat så mycket i de allsvenska matcherna utan snarare fokuserat på Europa League-kvalet. Förutom den isländske mittfältaren finns det inga avbräck hos Malmö FF. Det är ett såklart oroväckande nyheter – för IK Sirius.

IK Sirius har såklart inte tillnärmelsevis samma bredd som Malmö FF har i sin trupp. Därför är det tungt för huvudtränaren Henrik Rydström att nu behöva konstatera att flera nyckelspelare är skadade. Stefano Vecchia, Robert Åhman Persson, Jesper Arvidsson och Adam Ståhl kommer inet att spela det här mötet. Dessutom är Jonas Lindberg, Abdul Razak och Jonas Lindberg tveksamma till spel. Det är nästan en hel startelva. Det värsta är att det nästan uteslutande är spelare som troligen hade startat också.

Här är känslan att Malmö FF – där bland annat Jonas Knudsen väntas göra debut – blir lite för svåra att rubba. MFF att vinna och hålla nollan spelas till fina 1,95 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Malmö FF vinner och håller nollan
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  15:00, söndag 21/7
TV:   cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.