Speltips inför Malmö FF – Kalmar FF 19/5: Tufft motstånd

Simon Pålsson Publicerat: 17 maj 2019

Malmö FF mot Kalmar FF i söndagens tidiga möte i Allsvenskan. Magnus Pehrsson är tillbaka i Skånes huvudstad. Är det dags för revansch, månne?

Annons:

Den allsvenska fotbollen är inne i sin kanske allra mest intensiva fas för hela året. Om ett par veckor är det dags för sommaruppehåll och innan dess ska vi hinna med att spela tolv omgångar. Därför spelas det nära inpå tre matcher i veckan under den här galna perioden. 

För den som älskar allsvensk fotboll är det en drömperiod, men det kan också vara lite svårt att hänga med i svängarna. En viktig detalj att hålla koll på är huruvida lagen tänker vila några spelare. Det krävs ofta rotation för att hålla spelarna friska, krya och pigga. Men också för att ha bästa möjliga lag – för dagen – på planen när det väl gäller. 

Just det här är en faktor som ofta talar för Malmö FF, det allsvenska lag som har den klart mest breda truppen. Här finns det en otrolig bredd på egentligen samtliga positioner. Det är väl egentligen bara mittbacken Rasmus Bengtsson som inte får chansen att vila någonting. Han är helt enkelt för viktig för det här laget. 

Magnus Pehrsson är tillbaka

 

Förra säsongsinledningen var som bekant helt under isen för Malmö FF och efter en knapp tredjedel av säsongen fick huvudtränaren Magnus Pehrsson lämna klubben. Detta trots att han några månader tidigare säkrat föreningens tjugonde SM-guld i historien. En historisk bedrift som vägde lätt efter en tung inledning på säsongen. 

Sedan dess har Magnus Pehrsson hunnit med att ta över Kalmar FF och där har han på kort tid fått till en stor omställning av spelet. Detta Kalmar FF är nu än solidare bakåt, men har också en förmåga att driva sina egna matcher. När alla är skadefria är det ett väldigt starkt lag som finns att tillgå även där. Rasmus Elm och Moestafa El Kabir har varit utanför träning i veckan, men ska enligt Magnus Pehrsson (Barometern) nu vara spelredo igen. 

Malmö FF å sin sida har fortfarande några tunga skador och inte minst möjligheten att diktera tempot i matcherna är försämrat utan Fouad Bachirou. Det gör att vi tror MFF får svårt att bryta ner ett defensivt inriktat och hårt krigande Kalmar FF. 

Under 2,75 mål (asian handicap) spelas till 1,75 gånger såsen hos Unibet. 

Annons:   Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller. Annons:

 

Speltips:

   
Speltips:  Under 2,75 mål
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  15:00, söndag 19/5 
TV:   cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.
 

 

Statistik, jämför lagen:

   

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.