Speltips inför Malmö FF – Örebro SK 1/11: Revansch att utkräva

Simon Pålsson Publicerat: 31 oktober 2018

Malmö FF brinner nog fortfarande inombords efter måndagens tunga poängtapp mot AIK. Det kan Örebro SK få sota ordentligt för.

Annons:

Allsvenskan är inne i sin mest intensiva period på hela året och det nu är nu som allting ska avgöras. Vi kliver rakt in i den 28:e omgången, varpå lagen som nu gör upp har ytterligare två matcher kvar att spela innan de allsvenska skorna kan slängas upp på hyllan för det här året.

Malmö FF har fortfarande chans att nå den där efterlängtade Europaplatsen, men för att inte riskera att misslyckas med det behöver laget mest troligt gå rent i sina tre avslutande matcher. Med tanke på att det som väntar är Örebro SK på hemmaplan, IFK Göteborg på bortaplan och IF Elfsborg på hemmaplan borde det inte vara för mycket begärt.

Snöpligt nog föll laget i slutsekunderna mot AIK senast efter en synnerligen hårt dömd frispark – eller direkt felaktig frispark som Pontus Farnerud hävdar i podcasten Alltid Allsvenskan som görs i samarbete med Spelbloggare. Det gör att MFF nu måste gå för fullt för att vinna alla matcher och mest troligt sätter det bara ytterligare fart på den revanschlåga som redan fanns i laget. Det här är ett Malmö FF som verkligen hatar att inte vinna och det kan ÖSK få sota för.

Vad kan gästerna sätta emot?

Mest troligt får vi se ett Örebro SK som slår sig an med en väldigt defensiv inställning till den här matchen. Det har vi fått se ett par gånger – med varierande framgång – på Stadion nere i Malmö under säsongen. Senast vi såg det var när GIF Sundsvall spelade med hela laget på egen planhalva och stängde till 0-0 hela vägen in i mål. Ett mycket framgångsrikt spelsätt alltså.

Förmodligen har ett relativt formsvagt Örebro SK sett och lärt av den matchen. Nere i Malmö har laget så gott som alltid gått på pumpen och det gäller att inte skänka skåningarna onödiga ytor. Då straffar det sig direkt. Ett defensivt Örebro SK kommer dock locka fram många inlägg, avslutssituationer från dåliga vinklar och därigenom hörnor för MFF. Mot Giffarna skapade skåningarna över 20 (!) hörnor utan att göra mål på en enda.

Här räknar vi iskallt med att MFF fortsätter att dominera hörnmarknaden.

Malmö FF -4 (asian handicap) hörnor spelas till överraskande höga 2,04 gånger krämen.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Malmö FF -4 hörnor (asian handicap)
Odds:  2,04 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet
Spelstopp:  19:00, torsdag 1/11
TV:   
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.