Speltips inför Malmö FF – Östersunds FK 14/4: Himmelsblå revansch

Simon Pålsson Publicerat: 14 april 2019

Det står ett allsvenskt toppmöte på söndagens spelschema när Malmö FF och Östersunds FK gör upp. Vårt speltips presenteras inför den 14 april.

Annons:

Det kryllar av intensiva toppmatcher i den allsvenska säsongsinledningen och inte någon omgång har gått förbi utan att minst ett stort, aktat möte går av stapeln. Den här söndagen spelas bland annat ett tungviktsmöte nere på Malmö Stadion där hemmalaget Malmö FF får besök av Östersunds FK.

Det må inte vara det mest traditionsrika laget i serien, men Östersunds FK har på senare år visat att de har förmågan att slå alla lag i serien. Det är också ett lag som konsekvent spelat bra matcher mot Malmö FF och gjorde fina resultat nere i Skåne. 1-1 förra säsongen – då Saman Ghoddos tryckte in 1-1 med en vacker frispark – bara ett exempel.

Just den här gången finns det ett extra värde inför matchen och det är att hemmalaget inlett säsongen direkt svagt. Med endast en poäng av sex möjliga hittills börjar det redan pratas om kris nere i Skåne. Det gör såklart också att det finns extra press på hemmalaget här samtidigt som ÖFK, som står inför årets kanske svåraste match, kan spela klart mer avslappnat.

Defensiv kris i MFF

Östersunds FK å sin sida har med sig ett kryss från AIK borta och en stabil vinst hemma mot Falkenbergs FF senast. Det gör att laget med sina fyra poäng har häng på täten och har inlett säsongen precis enligt planen. Fyra poäng var mest troligt målsättningen. Intressant är också att flera offensiva spelare – Aiesh och Corkett inte minst – sett väldigt giftiga ut.

Malmö FF kommer med stor sannolikhet återgå till det bästa möjliga anfallsparet i den här matchen när Markus Rosenberg är tillbaka. Därmed lär han spela längst fram med Marcus Antonsson. Däremot är det tyngre i bakre led där såväl Behrang Safari som Lasse Nielsen tvingas avstå. Är det dags för Anel Ahmedhodzic att få chansen igen? Eller rör Uwe Rösler till i gryten och ändrar spelsystem?

Klart är i alla fall att det primärt är offensiven som kommer att få spelrum här. Det gäller förmodligen i båda lagen där vi verkligen tror att ÖFK kan såra skåningarna.

Båda lagen göra mål spelas därför till 1,85 gånger såsen hos Betway.

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway
Spelstopp:  17:30, söndag 14/4
TV:   cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.