Speltips inför Örebro – AIK 19/4: Mästarna har fått upp ångan

Spelbloggare Publicerat: 18 april 2019

Behrn Arena och de som slåss om tre pinnar är krisande Örebro SK och ett AIK som kommer från årets första trea. Ta del av vårt speltips, oddsen och allt ni behöver veta inför långfredagens Allsvenskan.

Annons:

En tiondel av årets Allsvenskan är avverkad, men är det kanske redan på tiden att höja upp varningssignalerna, ÖSK? Två plattmatcher tillika förluster, dessutom utan mål framåt, mot Falkenberg och Djurgården följdes upp av ett 1-1-kryss när AFC Eskilstuna besöktes på Tunavallen för exakt en vecka sedan.

Med den samlade skörden om blott en pinne är Örebro placerade sist i tabellen. Matchen senast var ett fall framåt, såklart, men det finns tveklöst anledning till att känna oro för tränaren Alex Kjäll och hans mannar.

Mästarna AIK var även de en liten besvikelse i den absoluta upptakten av spelåret. Slutspel blev det förvisso i Svenska Cupen, men med hack i maskineriet, och dubbla 0-0-kryss blev det i den allsvenska starten; Östersund hemma och IFK Norrköping borta.

Illa ute var solnaiterna även senast mot Sirius. Under den första halvleken var man svårt satta under press, klev in i halvtidspausen med en 0-1-uppförsbacke, för att därefter steppa upp i den andra halvan och vända till 2-1. Målnollan spräckt, första trean och allmänt bättre känsla. Nu kan det bara bli bättre, va?

Ny trea för AIK – ÖSK fortsatt utan seger

Plastmattan på Behrn Arena talar emot AIK. Men vad annat? Inte ett dyft. Undertecknad tror på en stabil trea för mästarna.

Det vänder fort i Allsvenskan, inte minst på känslofronten. AIK hade fem allsvenska halvlekar utan mål framåt och vid 0-1 i baken hemma mot Sirius höjdes buropen på Friends Arena – då fick de fart på maskineriet och vann matchen efter mål av Chinedu Obasi samt Jack Lahne. Två spelare som är i behov av att pryda målprotokollen.

Nu är känslan att AIK borde fått upp farten så pass väl att ÖSK ska lämnas utanför poängprotokollet?

Närkingarna må ha fixat en pinne i bortamötet med AFC Eskilstuna, men över det hela har de levererat under all möjlig kritik. Den matchen med mest likheter med denna, åtminstone på förhand, mot Djurgården på Behrn Arena slutade i en 0-3-förlust. Utspelade från startskott till slutsignal.

Undvika den absoluta bottenstriden bör Örebro undvika utifrån det spelarmaterial som de fogar över och sett till konkurrensen i serien – men i rådande form, mot ett toppmotstånd som AIK blir det svårt att räcka till.

Den raka tvåan är spelvärd till de 1,75 gånger pengarna som Coolbet ställer ut.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: AIK vinner, rak tvåa
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 16:00, fredag 19/4
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.