Speltips inför Örebro – Djurgården 8/4: Favorit i repris

Spelbloggare Publicerat: 8 april 2019

Lite av en favoritbortaresa väntar Djurgården när de, tillsammans med och stöttade av tusentals supportrar, besöker Örebro SK på Behrn Arena. Gäller väl som klara favoriter även nu?

Annons:

Det är full rulle i Allsvenskan, som under de inledande matcherna inletts med ett flertal skrällar, utropstecken och frågetecken. Efter en fullspäckad helg bjuder måndagen på tre allsvenska fajter; den här, IK Sirius – AFC Eskilstuna samt toppmötet IFK Norrköping – AIK.

Premiären var en stor besvikelse för Örebro SK; en 0-1-förlust borta mot Falkenberg och en match där den offensiva uddlösheten var påtaglig. Emellertid är det alltid knepigt att ställas mot nykomlingar i premiärmatcher specifikt och det är ännu alldeles för tidigt att måla fan på väggen.

Och redan inför denna batalj har ÖSK stärkt upp truppen och offensiven. Det fysiska kraftpaketet Carlos Strandberg, med flera års erfarenhet från spel utomlands, har lånats in från Malmö FF och av det mesta att döma kommer han skapa anfallsduo tillsammans med Viktor Prodell. Klart lyft.

På andra sidan ska ett Djurgården, vars supporterskara kraftsamlat och väntas komma ner med minst ett par tusen man, ta plats och det efter ett 2-2-kryss hemma på Tele2 Arena mot GIF Sundsvall i premiärmatchen. Den matchen inleddes med bravur och man hade 2-0 att spela på redan från den 16:e minuten – för att sedan helt tappa momentum.

Galna facit: sju raka vinster

Gästerna har en trupp med en del tydliga brister, men ska absolut höjas upp som en potentiell kandidat för Europaspel om de bara förmår att få pusselbitarna på rätt plats.

Bland annat ligger en tung vikt på att anfallsstjärnan Mohamed Buya Turay är hel och i form. Sådant är fallet även nu; han stod för ett mycket fint mål mot ”Giffarna” samt för ett mål på två matcher i Svenska Cupen.

Skadesituationen, som annars varit ett orosmoln, har lättats upp sedan framförallt Erik Berg kommit tillbaka i speldugligt skick. Startpjäs här? Det skulle vara ett stort plus. Allsvensk toppspelare.

Hur man än vrider och vänder på det är det omöjligt att bortse från att stockholmarna har det klart bättre spelarmaterialet och efter ÖSK:s dunkla premiärinsats stärks vår tro starkt på bortalaget och deras möjligheter till att spräcka årets segernolla.

På Behrn Arena brukar dessutom DIF trivas väldigt väl. Hemma-/bortafaktorns betydelse minskar delvis av det enorma bortastödet och delvis av att matchen spelas på konstgräs. Så många som sju identiska matcherna efter varandra har 08:orna vunnit. Förlänger sviten här? Det ska chanserna vara goda för.

Djurgården att vinna, med livlinan att få pengarna tillbaka vid ett oavgjort utfall, synas till godkända 1,62 gånger pengarna hos 888sport.

Annons:
  Rygga spelet hos 888sport – Få 500% extra upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Djurgården vinner, draw no bet
Odds: 1,62 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport
Spelstopp: 19:00, måndag 8/4
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.