Speltips inför Örebro – Helsingborg 28/6: Överdriven reaktion

Spelbloggare Publicerat: 27 juni 2019

Henrik Larsson är tillbaka som huvudtränare för Helsingborgs IF och i den allsvenska omstarten väntar en knepig bortamatch mot Örebro SK. Titta hit för matchens bästa speltips.

Annons:

Tålamodet tog slut med Per-Ola Ljung. En bomb bara det, eftersom hans kontrakt hade förlängts bara för ett par månader innan dess. En ännu större bomb var ersättarnamnet – Henrik Larsson. Profilen som under uppmärksammade former lämnade klubben för tre år sedan, i samband med degraderingen till Superettan. En på alla sätt och vis sensationell comeback.

Men det är inte i vilken situation som helst som han återtar ansvaret för HIF. Klubben, nykomlingar inför året, har haft väsentliga problem väl uppe i finrummet och återfinns efter 12 omgångar på platsen som tredjejumbo, kvalplats, med blott tio inspelade pinnar; 2-4-6 i resultatraden.

Blir det flipp eller flopp för Henke i hans comebackmatch? Fredagen 18:00, den 28 juni, är det avspark på Behrn Arena och matchen ses i TV-rutan bäst på C More Fotboll eller C More Play.

Kvällens värdskap, Örebro SK, har varit fasansfullt svåra att få grepp om – vajande, upp och ner. Ganska tydlig mellanmjölkskaraktär över laget; för bra för den absoluta botten och alldeles för dåliga för att ens komma i närheten av toppen.

Någorlunda starkt avslutade ÖSK i alla fall före uppehållet; vann tre av de fem sista matcherna. Senast besegrades utropstecknet IFK Göteborg med 1-0 – på Gamla Ullevi. Mäkta imponerande!

Hemmaplansfördel och konstgräs

Tränarbyten tenderar att ge en positiv direkteffekt, för att det sedermera riskerar att trubbas av. Det skulle kunna tala för Helsingborg, absolut. Men den faktorn ska inte överdimensioneras i dess betydelse.

Skåningarna har trots allt en lång väg att vandra och det har snackats om ett flertal förstärkningar till truppen. Ännu har ingenting gjorts klart. Positivt är dock att Andreas Granqvist med största säkerhet är tillbaka redo för spel. Behövs en ledare i en sits som denna.

Hur man än vrider och vänder på det menar vi ändå att Örebro är att värdera som favoriter, hyfsat klara, såhär inför matchen.

På Behrn Arena har lyckan varit minimal för ÖSK under våren, medan bortaspelet varit desto bättre. Normalt ska hemmaplan i vilket fall som helst räknas som en fördel – och det lär synas i statistiken framöver – och då speciellt mot ett HIF som trivs betydligt sämre på konstgräs, vilket som bekant gäller på arenan.

Formfaktorns betydelse minskar möjligen något när det snart är en månad sedan de senaste spelade tävlingsmatcherna, men det är beaktningsvärt att ÖSK vunnit tre av deras fem senaste och Helsingborg radat upp en vinstfria svit om nio matcher.

Örebro draw no bet testas till 1,91x hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Örebro SK draw no bet
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 18:00, fredag 28/6
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.