Speltips inför Örebro SK – IFK Göteborg 5/8: Viktigt möte

Simon Pålsson Publicerat: 5 augusti 2019

Det blir ett målspel inför måndagens tunga möte i Allsvenskan mellan formstarka Örebro SK och svårslagna IFK Göteborg den 5 augusti 2019.

Annons:

Det är allsvenskt på tapeten även på måndagskvällen när Örebro SK och IFK Göteborg gör upp i ett intressant möte. Det här är en match som lätt hamnar lite i skymundan, men som vi tror det finns all anledning att bänka sig för att se på. Det finns en del som pekar på att vi kan få se underhållning av ganska hög klass.

Örebro SK har nämligen visat fin form på sistone och är det någonting man kan räkna med är att Axel Kjäll leder ett offensivt inriktat lag. Det visade sig inte minst mot Helsingborgs IF senast när laget vann ett viktigt nedre halvan-möte med hela 4-1. På bortaplan alltså. Det är ett minst sagt rejält styrkebesked.

IFK Göteborg å sin sida stängde ner formstarka IFK Norrköping trots ordentligt manfall i det egna laget. 0-0 på hemmaplan var kanske inte en klang- och jubelföreställning som går till historien, men ett bevis på att laget menar allvar med att bogsera in sig själva på övre halvan det här året.

Hur som helst är det här ett möte där båda lagen har en hel del att vinna och där överdriven respekt för varandra troligen inte existerar på förhand. Det känns inte som att det behövs. Det här ska ses som en möjlighet, inte en överdrivet stor utmaning eller belastning.

Spel på målmarknaden

IFK Göteborg är som bekant mest troligt det stora utropstecknet under våren och flera spelare som tidigare säsong misslyckades med att blomma ut har verkligen tagit fina steg under den här säsongen. Dessvärre har IFK Göteborg tappat ett par av vårens stora spelare och nu finns dessutom ett par tunga tapp på skadelistan.

Patrik Karlsson Lagemyr och Lasse Vibe, båda tilltänkta i en startelva, står utanför matchtruppen i den här matchen. Sebastian Eriksson slapp visserligen bli avstängd för sitt vredesutbrott mot Falkenbergs FF, men dras å andra sidan med en småskada som gör honom osäker. Ett par tunga tapp helt klart.

I den senaste omgången stod Carlos Strandberg för en sällan skådad insats när han inom loppet av elva minuter hann med allting som går att hinna med på en fotbollsplan – i stort sett. Inför hemmapubliken på Olympia såg Carlos Strandberg till att göra tre mål, bli varnad och bli utbytt med skada. Den utlånade MFF:aren var uppenbarligen sugen på att hamna i centrum hos lokalrivalerna Helsingborgs IF. Nu är anfallaren osäker till spel mot IFK Göteborg efter att dragit på sig vadproblem.

Annons:

I övrigt kommer hemmalaget att sakna Johan Mårtensson, som varit skadad en längre tid. Däremot finns det förhoppningar om att Daniel Björkman, Viktor Prodell och nyss nämnde Carlos Strandberg ska finnas med i en trupp. Det återstår att se.

Hur som helst tror vi att båda lagen går hårt för att vinna här, om än på lite olika sätt. Det är i offensiven som styrkorna finns.

Båda lagen göra mål spelas till 1,74 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,74 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  19:00, måndag 5/8
TV:   cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.