Speltips inför Örebro SK – IFK Norrköping 16/5: Kniven mot strupen

Spelbloggare Publicerat: 14 maj 2019

Behrn Arena är platsen. Örebro SK, som kämpat i motvind men kommer från en solid insats, mot krisande IFK Norrköping. Matchens starkaste speltips är identifierat och ni tar del av det här.

Annons:

Tippad titelaspirant. En handfull spelare av allsvensk toppklass. En offensiv som normalt ska sätta skräck i vilket försvar som helst. Jens Gustafsson och hans IFK Norrköping har från att ha varit betraktat som ett potentiellt utropstecken blivit till ett stort, stort frågetecken.

Redan med åtta matcher avverkade har ”Peking” enbart spelat in samma antal pinnar och därmed hamnat en bra bit på efterkälken mot toppen och istället cementeras fast i seriens undre tabellhalva. Upp till toppen av kullen har de mer än dubbla skörden. En vinst, tillsammans med AFC Eskilstuna och Falkenberg sämst statistik i serien, fem kryss och två förluster är det bittra facit.

Under veckan kom årets andra förlust när formstarka IFK Göteborg besökte Östgötaporten, 1-2. Pressen blir allt större för varenda vecka som passerar. Kniven är pressad mot strupen och snart måste det vända. Varför inte redan här?

Örebro SK lever förvisso en klart mindre omfattande kravbild, men också varit lite av en besvikelse och mycket handlar om det ihåliga försvarsspelet. Släpps till alldeles för mycket, alldeles för enkelt. Precis som kvällens motståndare har de skrapat ihop åtta poäng på de inledande matcherna och är med det precis ovanför den kvalplats som Sirius parkerar på.

Minst tre mål

Det finns två matcher som i positiv bemärkelse sticker ut för ÖSK:s del under serieupptakten; 2-1-vinsten över AIK för cirka tre veckor sedan och ditot borta över GIF Sundsvall senast. Mot de sistnämnda var det spännande Jake Larsson, 20, som hittade målet vid båda tillfällen.

Offensivt är ÖSK absolut inte att underskatta, med bland andra Carlos Strandberg på spetspositionen. De har nätat i sex raka matcher, bland annat vid dubbla tillfällen mot såväl AIK som Elfsborg och Hammarby. Defensivt finns det desto mer att vara fundersam över. Fyra av de fem senaste matcherna har passerat 2,5-målslinan.

Nu må Norrköping inte ha fått det att lossna som de velat, men med ett anfall av deras klass och offensiva kvalitéer på mittfältet ska det bara vara en tidsfråga. Bäst hittills har Jordan Larsson varit med sina fyra fullträffar.

Denna afton väntar vi oss ett ”Peking” som i desperationens anda trycker ner foten i gaspedalen och med frenesi försöker överskölja ett ytterst sårbara ÖSK. Det borde innebära utdelning framåt likväl som det kan innebära att det blir på bekostnad av försvarsspelet.

Två pressade konstgräslag som är förhållandevis framåtlutade i deras spelfilosofier. Mål blir att räkna med.

Över 2,5 mål spelas till oddset 1,80 hos Betfair Sportsbook.

Annons:
  Testa Betfair Spelbörs – Få 450 kr riskfritt, helt omsättningsfritt!
Regler & villkor gäller. Annons:

 

Speltips:

   
Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Betfair Sportsbook
Spelstopp: 19:00, torsdag 16/5
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

 
 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.