Speltips inför Örebro SK – IK Sirius 27/5: Skarpt läge för båda

Simon Pålsson Publicerat: 27 maj 2019

Det blir ett allsvenskt målspel på måndagskvällen när Örebro SK och IK Sirius gör upp på Behrn Arena med avsparkstiden 19:00 måndagen den 27 maj.

Annons:

Den elfte allsvenska omgången rundas av på måndagskvällen med två macher som sticker ut lite på oliak vis. I den nedre delen av tabellen gör Örebro SK och IK Sirius upp om tre viktiga poäng som kan ge lite skön andrum efter en trevande inledning på säsongen. 

Örebro SK kan vara det mest svårlästa laget så här långt. Trots att det finns en otrolig höjd i laget och att en sådan spelare som Carlos Strandberg nu tillhört ÖSK under hela våren har de också stått för ett par direkt genomusla insatser. Hemma mot AIK blev det exempelvis tre poäng efter en stark match, men både mot Hammarby och Djurgården fick laget ordentligt med stryk. 

Henrik Rydström har samtidigt satt sin prägel på IK Sirius, men det har inte burit frukt riktigt än och skadeproblematiken har även den här säsongen varit ett stort problem. Nu må John Alvbåge vara tillbaka mellan stolparna – efterlängtat tillskott – men fortfarande är ett par viktiga defensiva pjäser borta. Det förklarar den svaga resultatraden. Och det aktualiserar behovet av poäng snarast för att säsongen inte ska bli riktigt obekväm. 

Målspel i Allsvenskan

IK Sirius har sin vana trogen en hel del spelare på sin skadelista och behöver laborera med startelvan för att kunna få fram en slagkraftig elva. Robert Åhman Persson är borta med en skada, någonting som verkligen påverkat laget negativt ett längre tag. Dessutom kommer inte spelare som Stefano Vecchia, Daniel Jarl eller John Junior att spela det här mötet. Tungt.

Då skulle vi våga påstå att skadesituationen är klart mer hanterbar hos hemmalaget. Örebro SK må ha ett par spelare utanför matchtruppen på grund av skada, men det är inte tillnärmelsevis lika viktiga pjäser för lagbygget Daniel Björkman, Daniel Björnquist och Martin Broberg (den klart viktigaste av nämnda spelare) spelar inte här.

Vår känsla är att det finns offensiv kraft i båda läger och en defensiv som går att ställa sig frågande till. Därför är målmöjligheterna goda inför den här matchen. 

Båda lagen göra mål spelas till 1,62 gånger såsen hos Bethard. 

Annons:   Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 500 kronor!
Regler & villkor gäller. Annons:

 

Speltips:

   
Speltips:  Båda lagen göra mål 
Odds:  1,62 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard 
Spelstopp:  19:00, måndag 27/5 
TV:    cmorelive logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 
 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.
 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Väntade startelvor: 

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.