Speltips inför Örebro SK – Malmö FF 2/11: Avskedsföreställning

Simon Pålsson Publicerat: 1 november 2019

Malmö FF är stora favoriter mot Örebro SK – men har inte allting i egna händer inför den allsvenska avslutningen.

Annons:

Det är allsvensk superlördag och en hejdundrandes avslutning som nu väntar. 13:00 är det parallella avsparkar runt om i hela landet och i guldracet finns inte mindre än tre lag. Det är Djurgården, Malmö FF och Hammarby som gör upp om pokalen.

Allting ligger i händerna på Djurgården – som efter rejält med stolpe in på slutet leder tabellen med tre poäng inför avslutningen. Det gör att man bara behöver ta poäng borta mot IFK Norrköping för att få lyfta pokalen. En imponerande säsong på alla sätt.

Närmast jagande är Malmö FF – som trots en ganska skakig säsong alltså kan vinna ännu ett SM-guld. Det vore en väldig (och märklig) bedrift av skåningarna. Men för att lyckas med det krävs alltså förlust för DIF samtidigt som Malmö FF vinner mot Örebro SK – helst med massor av mål för att hålla Hammarby bakom sig i målskillnaden.

Därför litar vi blint på att Malmö FF går för vinsten här. Det är möte med ett Örebro SK som inte har någonting att spela för och som såg rejält omotiverade ut i sin senaste match.

Annons:

Malmö FF måste trycka på

Det som gör den här matchen så intressant på förhand är att Malmö FF oavsett läge – i princip – måste gå för fullt. Det kvittar om man tagit ledningen – man måste göra fler mål. Det kvittar om IFK Norrköping tar ledningen – guldet är långtifrån säkrat. 1-0 kan räcka till guld, men troligen behöver man göra minst något mål till.

Örebro SK har samtidigt ingenting att spela för och såg redan mot Djurgården senast rejält deppiga ut. Då gav man upp i samma sekund som straffen kom. Med tanke på att det var några få minuter in i matchen blev det inga vidare 90 minuter uppe i huvudstaden.

Det kan vara värt att notera att Arvid Brorsson inte spelar här. Det ska i övrigt kunna formeras ungefär det lag som Axel Kjäll önskar.

Malmö FF saknar Anders Christiansen, som åter skadade sig i matchen mot AIK. Men i övrigt sätter man bästa lag på banan och tänker inte vila några spelare. Markus Rosenberg gör dessutom sin sista allsvenska match – samtidigt som Andreas Georgson gör sin sista match efter 14 år i klubben. Tunga tider för MFF alltså.

Med ett MFF som måste jaga tror vi på hörnor.

MFF över 5,5 hörnor spelas till 2,08 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  MFF över 5,5 hörnor
Odds:  2,08 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  13:00, lördag 2/11
TV:    spoartkanalen logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Annons: