Speltips inför Östersund – AFC Eskilstuna 3/8: Given investering!

Spelbloggare Publicerat: 2 augusti 2019

Jämtkraft Arena är platsen och de som ska slåss om tre friska pinnar där är ett svårbedömt Östersund och tabelljumbon AFC Eskilstuna. Spelbloggare.se tar inför matchen ställning på 1X2-marknaden.

Annons:

Periodvis spelar Östersund fortfarande fantastiskt välspelad fotboll, men de stora spelartappen de senaste åren har satt sina spår och inte ens i närheten av samma spets finns kvar som under deras period på toppen.

Nu? Plats nummer tio i tabellen. En bra bit ner till botten och dito till toppen. Typiskt mittenmaterial. Dessvärre tappade de i veckan Curtis Edwards, som sedan han kom till klubben 2016 varit en av de viktigaste pjäserna, till titeljagande Djurgården och flykten fortsätter. Ganska oroväckande att de inte förmår att täppa till luckorna som uppstått.

Men hur som helst; Östersund är fortfarande ett fullt kapabelt lag och det visade de på nytt när de senaste spelade lika, 0-0, hemma mot Malmö FF. Lovande insats och ett bra utfall, särskilt efter 0-3-torsken när IFK Norrköping besöktes dessförinnan.

AFC Eskilstuna fick ett klart lyft direkt efter sommaruppehållet, tre förlustfria matcher, men har fallit tillbaka på ruta ett efter dubbla förluster – ena mot IFK Göteborg och den andra med tennissiffrorna 1-6 hemma mot Hammarby. Käpprätt katastrof, såklart. Nykomlingen är nu placerade som jumbo och har två pinnhål upp till kvalplatsen samt ytterligare en till säker mark.

En som hoppas kunna bidra till nytt kontrakt för AFC är DIF-lånet Dzenis Kozica. Han startade den förnedrande förlustmatchen mot Bajen och var då den som spräckte matchnollan. Finns kapacitet att hämta där. Däremot har försvarsklippan Felix Michel tappats till AIK. En av annars få klasspelare, i allsvenska mått mätt.

Annons:

AFC:s bortafacit: 0-1-7

1-6, hemma på Tunavallen. Förvisso mot Hammarby, men det kan inte viftas bort hur som helst eller ens ursäktas. En katastrofal insats av AFC Eskilstuna – och hur ska de kunna hämta andan efter den?

Känslan är – att de inte kommer lyckas. I alla fall inte här och nu, på Jämtkraft Arena.

Östersund är en del upp och ner i deras prestationer, men trivs åtminstone i matcher som de får föra dansen i; hålla boll och rulla upp motståndet. AFC Eskilstuna, som har fruktansvärda 0-1-7 i resultatraden på resande fot, borde vara en passande motståndare.

Och den insats som ÖFK stod för mot Malmö FF ger såklart mersmak. Kan de överhuvudtaget hålla en liknande standard nu, då kan hela potten räknas hem och med det sätta motståndarna än mer i skiten.

Hos Coolbet får vi 1,95 gånger pengarna för ett rakt spel på Östersund, att de ska vinna under ordinarie speltid, och till de siffrorna finns ingen tid för tvekan. Polletter – in!

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Östersund vinner, rak etta
Odds: 1,95(Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 16:00, lördag 3/8
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.