Speltips inför Östersund – AIK 25/8: Kniven mot strupen

Spelbloggare Publicerat: 24 augusti 2019

Två plattfall och moralsänkande förluster till trots – när AIK spelar med kniven mot strupen och besöker ett iskallt Östersund på Jämtkraft Arena, är de tveklöst värda att syna till rådande siffror.

Annons:

Den stora spelarflykten från Östersund har fortsatt, nyligen med Hosam Aiesh till IFK Göteborg, fortsätter och har kommit ifatt klubben. Truppen blir allt tunnare och framförallt spelåret 2020 kommer bli tufft. Nu bör kontraktet ändå lösas när de har fyra pinnhål ner till kvalplatsen.

Senast kommer ÖFK från en knockout, en 1-4-förlust mot Elfsborg på Borås Arena och tidigare under veckan var de extremt nära att fällas krokben av Division 2-huserande Stocksund i Svenska Cupen-kvalet. Inte många rätt i dessa matcher. Nu har fem allsvenska matcher utan vinst radats upp.

AIK, håller säsongen på att glida dem ur händerna? Det vore såklart att ta i. Förra veckan föll de, hemma på Friends Arena, med 1-2 mot Kalmar FF och tappade med det stor mark uppe i titelracet – helt i onödan. Katastrofinsats.

Dessutom ser Europa League-drömmen väldigt avlägsen ut efter veckans 0-2-förlust mot Celtic i det första playoffmötet av två. Hurdan blir reaktionen på det? Givetvis tungt att ladda om med så snabba puckar, men i den allsvenska titelstriden har de inte råd att tappa mer.

Annons:

Formsvackan till trots – vinner

Rotation kommer det vara på tal om i AIK. Oundvikligt när serie- och Europaspelet bollas och man ska försöka maximera resultaten på båda fronter. Ofta knepigt för allsvenska lag, vilket varit fallet nu för AIK samt Malmö FF tidigare.

Nu tror vi att det blir att hitta tillbaka på rätt spår. AIK måste (nåja…) vinna matchen och när Malmö FF och Djurgården möter varandra senare under söndagen, skulle det en trea stärka Solnaklubbens position i toppen. En chans som inte får glida dem ur händerna.

Med hänsyn till vad AIK presterat på sistone kan det kännas lite sisådär att lämna förtroendet i deras händer, men det som ska beaktas är att de möter ett av seriens i särklass sämsta lag just nu och då borde de trots allt kunna fixa det.

Östersund blev helt uppsnurrade av Elfsborg senast, har inte vunnit på fem allsvenska matcher och spelartruppen blir allt tunnare. Spelet under all möjlig kritik. Här riskerar dessutom Ronald Mukiibi, Isak Ssewankambo och Charlie Colkett missa matchen.

Gillar den raka tvåan, delvis för att AIK i grund och botten är ett riktigt starkt lag, men kanske framförallt för att Östersund är så urusla för närvarande. Den tas till strax över dubbla insatsen hos LeoVegas.

Annons:
  Rygga spelet hos LeoVegas – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller. +18. Stödlinjen.se. 

Annons:

Speltips:

Speltips: AIK vinner, rak tvåa
Odds: 2,07 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 15:00, söndag 25/8
TV:  cmorefotboll logo cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.