Speltips inför Östersund – Djurgården 30/9: Kombinationsspel

Spelbloggare Publicerat: 30 september 2019

Katastrof, katastrof och åter katastrof. Superettan kommer allt närmare för krisande Östersund och mot serieledande Djurgården bör de inte ha ett knyst att hämta, ens hemma på Jämtkraft Arena.

Annons:

Tvångsnedflyttningen ser åtminstone ut att undvikas, de mest akuta av ekonomiska problem att lösas – men en skjuts ned i Superettan kan ändå vara nära för Östersund.

Allt som kan liknas med stil har tappats; sex raka matcher förlorats och senaste trean kom för 11 matcher sedan. Under veckan besöktes Örebro SK på Behrn Arena, där Kalpi Ouattara stod för ett makabert självmål och förlustsiffrorna till sist summerades 0-2. Ytterst lite talar för att det ska ljusna.

Det positiva är åtminstone att klubben hittas ovanför strecket, med två pinnar ner till Falkenberg på kvalplatsen. Handlar med andra ord om hur bottenkonkurrenterna klarar av bottenstriden likväl. Allt i egna händer för ÖFK.

I en annan ände av tabellen har även Djurgården allt i egna händer, när det handlar om titelstriden. Stockholmarna toppar serien inför de fem avslutande matcherna – observera att speltipset är skrivet samt publicerat före söndagens matcher – med tre pinnar ner till närmsta konkurrent i form av Malmö FF. Även lokalrivalerna AIK och Hammarby ska räknas med i racet.

Det mest häpnadsväckande med DIF är att årets tre enda förluster alla kommit i derbyn, också tre till antalet. Efter förlusten mot AIK häromveckan har det blivit tre raka vinster – över Helsingborg, GIF Sundsvall samt Falkenberg. Stabilt, som i princip alltid.

Annons:

Vinner och håller nollan

Runt 1,50 gånger degen för en bortaseger i Allsvenskan lockar sällan, men här skulle det förvåna extremt mycket om Östersund lyckades fälla krokben för Djurgården i deras jakt på Lennart Johanssons pokal.

Alltså, en favorit att lita på? Absolut.

Den här typen av matcher, mot botten- och undre halvan-motstånd, har DIF levererat i på löpande band och tappat ytterst sällan. Nu möter de seriens för närvarande kanske svagaste lag i ÖFK, som alltså förlorat sex matcher på raken. Spelarförlusterna har tagit hårt på dem och problemen runtomkring tar fokus som hade behövt riktas in på annat.

En av de tyngsta av dessa spelarförluster? Edward Curtis till just Djurgården. Även Hosam Aiesh till Blåvitt. Galet svårersättningsbara spelare.

Defensivt starka Djurgården vinner – och håller nollan? Det spelas till oddset 2,40 hos Betfair Sportbook.

Annons:
  Testa Betfair Oddsbörs – få 450 kronor i riskfritt spel!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Djurgården vinner och håller nollan
Odds: 2,40 (Jämför alla odds)
Bolag: Betfair Sportbook
Spelstopp: 19:00, måndag 30/9
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Annons: