Speltips inför Östersund – Hammarby 27/10: Kontraktsstrid och guldjakt

Spelbloggare Publicerat: 27 oktober 2019

Mycket enklare att ta sida kunde det knappast vara när Östersund och Hammarby, botten mot toppen, möter varandra i Allsvenskan. Lyckas ÖFK säkra kontraktet och fälla krokben för ”Bajen” i titelstriden?

Annons:

Kontraktet är mycket, mycket nära för Östersund – alla om och men till trots. Men risken är att de vid ett senare tillfälle ändå skulle kunna skickas ned i seriesystemet, såvida de inte får pejl på de ekonomiska delarna i klubben.

Men det enda som spelarna kan är att försöka lösa situationen ute på de allsvenska planerna och när Sirius värjdes undan med 2-0 senast betydde det att kontraktet nästintill blev helt klart. Två matcher återstår och till kvalplatsen har de fem pinnhål. Klappat och klart, i praktiken.

Observera att det även i teorin kan vara klart innan matchen, men det här speltipset var skrivet samt publicerat före lördagens matcher. Kan förändra förutsättningarna en hel del, med andra ord. ÖFK:arna får hoppas att bottenkonkurrenterna klappar samman.

Gällande Hammarby är det bara en fullpottare som räknas, om de ska ha chansen på Lennart Johanssons pokal. De har en trea upp till Djurgården (som senare möter Örebro SK hemma och slutligen IFK Norrköping borta) på toppen av kullen, men skulle det bli en målskillnadshistoria är det fördel HIF.

Annons:

Hammarby – bäst i serien, just nu

För närvarande är Hammarby tveklöst bäst i hela serien. De spelar en utsökt fotboll, levererar resultat mot alla typer av motstånd och har inför matchen vunnit sex raka; däribland över Malmö FF, Djurgården och AIK. De tre topp- och titelkonkurrenterna.

Risken är emellertid att HIF-spelarna vaknat till liv lite för sent – och det mesta talar ändå för att titeln hamnar hos Djurgården.

Under slutspurten kan Hammarby dock inte annat än att försöka gå rent och att de skulle misslyckas med det mot ett Östersund i rådande form har vi mycket svårt att se. ÖFK hade innan 2-0-skalpen över Sirius spelat 12 matcher efter varandra utan att ha lyckats vinna. 7/8 senaste förlorade.

Stöket runt Östersund har kanske bidragit, men det fundamentala problemet på resultatfronten har helt enkelt varit att de inte förmått att ersätta de stjärnpjäser som lämnat klubben. Nu kommer de också till spel utan nyckelspelaren tillika försvarsklippan Tom Pettersson, avstängd. Mycket illa.

Hammarby saknar i deras tur avstängde Dennis Widgren. Däremot återfås Jeppe Andersen och Muamer Tankovic, som båda missade MFF-matchen (2-0-vinst). Stora plus.

Speltipset? Hammarby -1,25 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet om de ”bara” vinner med uddamålet – till 1,86x hos Bet365.

Annons:
  Rygga spelet hos Bet365!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Hammarby -1,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,86 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365
Spelstopp: 17:30, söndag 27/10
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Annons: