Speltips inför Östersund – Norrköping 14/7: Med skilda formkurvor

Martin Efvergren Publicerat: 13 juli 2019

Östersund har inte vunnit på åtta raka matcher medan Norrköping har börjat klättra uppåt i tabellen. De senare är dessutom seriens bästa lag om inga andrahalvlekar hade spelats och i den statistiken har vi hittat ett intressant spel.

Annons:

IFK Norrköping ser, efter en sämre vår, ut att kunna blanda sig i toppstriden. Europakvalmatchen mot St. Patricks i torsdags inkluderad, har man nu vunnit fyra av sina fem senaste matcher.

Efter sommaruppehållet har man besegrat AIK borta, förlorat hemma mot Sirius och vunnit hemma mot Häcken.

Senaste matchen spelades alltså så sent som i torsdags på irländsk mark. På så vis kan Östersunds chanser i det här mötet vara förbättrade.

Ian Burchnalls ÖFK har inte har vunnit på åtta raka matcher, vilket gör dem till ett av seriens formsvagaste lag. Nu är de i behov av trepoängare för att inte riskera att bli indragna i bottenstriden.

Visserligen har man kryssat fem av dessa matcher, men den svaga poängskörden har ändå att gjort att man halkat ner till en tiondeplats i tabellen.

I nystarten för två veckor sedan spelade man 0-0 hemma mot IFK Göteborg i en match där man inte förtjänade mer än max en poäng.

Senast spelade man 1-1 borta mot Sirius. Målskytt då var Alhaji Gero som nu har lämnat för Helsingborg. Saknas gör även försvarsbjässen Thomas Isherwood som är avstängd.

Norrköping är bäst i serien i halvtid

Norrköping har endast förlorat en av sina åtta senaste matcher och Östersund har inte vunnit på lika många matcher. Formmässigt är det därmed klar fördel bortalaget.

Till Östersunds fördel talar dock att Norrköping spelade match på Irland redan i torsdags och att den resan kan få orken att tryta.

Eventuellt kan Jens Gustafsson komma att rotera på några positioner då det finns en bredd i truppen som, utan tvekan, möjliggör detta.

Av det Östersundslag som tog Sverige och Europa med storm finns inte längre mycket kvar och spelet den här säsongen har sällan varit bländande. Nu återstår att se om man kan bryta den negativa trend man är i.

Intressant statistik är att Norrköping är seriens bästa lag efter första halvlek. De har dessutom gjort mål i första halvlek i sju av de åtta senaste seriematcherna.

Dessa fakta är alltför starka för att inte ta fasta på. Spelet blir därför att Norrköping kommer att göra mål i första halvlek till 1.90 gånger insatsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Norrköping mål i första halvlek
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 15:00, söndag 14/7
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.