Speltips inför Östersunds FK – IFK Göteborg 29/6: Skarpt läge

Simon Pålsson Publicerat: 29 juni 2019

Tre viktiga poäng står på spel när Östersunds FK och IFK Göteborg gör upp i Allsvenskan på lördagseftermiddagen.

Annons:

Då är det äntligen dags för allsvensk omstart och som vi har längtat. Ett par intensiva veckor med landslagsfotboll på olika håll runt om i världen har fungerat som abstinensdödare, men den allsvenska abstinensen har ändå legat där som en dov smärta i bröstet.

Nu är det åter dags för full allsvenska omgång och på lördagen sticker mötet mellan Östersunds FK och IFK Göteborg ut. Det här är en intressant fingervisning om vad som går att förvänta sig av lagen.

IFK Göteborg var vårens stora utropstecken och parkerar nu fyra i tabellen. För att inte riskera att halka ner för mycket – det finns ekonomiska incitament att sluta långt upp – behöver laget få en bra start på den andra delen av säsongen. Men mest troligt är självförtroendet mycket gott.

Östersunds FK hade å sin sida en tung vårsäsong och har en del frågetecken. Ravel Morrison har nu lämnat och fler spelare riskerar att ta samma beslut. För att de ska bli att räkna med överhuvudtaget krävs en stark sommar.

Båda lagen hoppas vinna

Östersunds FK har ett par spelare på sin lista över osäkra inslag i den här matchen. Simon Kroon, som varit borta nästan hela vårsäsongen, är ännu inte redo för att spela match. Det finns däremot förhoppningar om att Jamie Hopcutt, Tom Pettersson och Jerell Sellars ska vara tillgängliga. Men det återstår helt enkelt att se.

IFK Göteborg då? Jo, Benjamin Nygren har lämnat klubben och gör inte fler matcher den här säsongen. Sebastian Ohlsson är en annan spelare som närmar sig en flytt, men han är inte såld. Däremot har han vissa problem med skador och kan stå över det här mötet. August Erlingmark och André Calisir är båda osäkra till spel.

Med en del skador i båda håll känns det som att lagen främst försvagats defensivt och när det här är ett möte som handlar om att markera revir (att visa att man faktiskt är att räkna med under hösten) tror vi på två lag som gärna går framåt. Underlaget brukar också bjuda in till det.

Båda lagen göra mål spelas till 1,74 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 500 kronor!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,74 (Jämför alla odds)
Bolag:   Bethard
Spelstopp:  16:00, lördag 29/6
TV:   cmorefotboll logo cmorelivetva logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.