Speltips inför Östersunds FK – Malmö FF 28/7: Tufft test

Simon Pålsson Publicerat: 27 juli 2019

Det blir inte ett favoritspel inför söndagens match mellan Östersunds FK och Malmö FF i Allsvenskan. Mötet spelas den 28 juli 2019 på Jämtkraft Arena.

Annons:

Är sagan slut?

Det är frågan som många nu försöker besvara gällande Östersunds FK, vars säsong 2019 inte alls levt upp till de högt ställda förväntningarna som klubben skaffat. Detta efter ett par fantastiska säsonger med cupseger i Sverige och avacnemang till såväl Europa League som slutspelet i samma turnering.

Den här säsongen handlar snarare om ett håglöst krig någonstans i mitten av tabellen, med viss risk att också blandas in i bottenstriden. Det får ses som en klar besvikelse. På senare tid har laget också stått för ett par heroiskt usla matcher, som mot IFK Norrköping då laget snabbt släppte in en handfull mål och uppträdde som ett juniorlag i defensiven. Det håller inte.

Malmö FF leder å sin sida fortsatt den allsvenska tabellen och ska nu kombinera guldjakten med jakten på ännu ett gruppspel i Europa League. Det är inte heller det lätt.

Märk väl att det hör mötet också spelas på ett underlag som MFF-spelarna inte uppskattar, nämligen plastgräs. Det lär få Markus Rosenberg att stå över den här matchen. Det är närmast garanti på detta faktum.

Ett bra slagläge

Östersunds FK har Simon Kroon på skadelistan fortfarande, varpå den snabbe mittfältaren inte får spela mot sin tidigare klubb Malmö FF den här gången heller. En besvikelse för honom såklart. Patrick Kpozo kommer inte heller till spel för hemmalaget. Däremot finns förhoppningar om att Jerell Sellars ska kunna spela, samtidigt som rapporterna gör gällande att mittfältaren Charlie Colkett åter är i speldugligt skick.

Malmö FF i sin sida är mitt inne i ett brinnande kval till Europa League och har lite svårt att prioritera rätt. Det märktes inte minst mot IK Sirius i söndags, då laget på hemmaplan tappade poäng efter en undermålig insats. Uwe Rösler behöver nu fundera på hur laget ska formeras för att optimera resultaten.

Det ser ut som att laget kan formeras precis som önskas, sånär som på skadade Arnor Traustason vill säga. Erdal Rakip stod över torsdagens kvalmöte nere i Slovenien (mot Domzale, 2-2) och lär starta här efter att det medicinska teamet gett klartecken i klubbens officiella kanaler.

Malmö FF har ofta svårt mot Östersunds FK och ska nu ta sig direkt upp till de norra delarna av Sverige efter en lång resa till Slovenien. Det blir mentalt tufft.

1X spelas därför till överraskande höga 2,20 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  1X
Odds:  2,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  15:00, söndag 28/7
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.