Speltips inför Sirius – AIK 27/7: Målspel

Spelbloggare Publicerat: 27 juli 2019

Sirius är tillbaka på Studenternas IP när det vankas match mot ännu en toppklubb, nu mästarna AIK. Alla odds, startelvorna och det bästa speltipset inför matchen är presenterat av Spelbloggare.

Annons:

Ibland sprattlar Sirius till; spelar, i deras mått mätt, fantastiskt fin fotboll. Malmö FF away senast var ett praktexempel på detta och en pinne stals från serieledarna på Swedbank Stadion. Där fick de ut det mesta, snudd på allt, av deras spelarmaterial. Vatten på kvarnen till nästa, detta toppmotstånd?

Dessförinnan åkte Uppsalaklubben förvisso på en 0-1-förlust när Helsingborg besöktes, men där var de snarare förtjänta av hela potten. Ineffektiviteten och uddlösheten är lite av Sirius akilleshäl. Därför av extra stor betydelse att Philip Haglund, som är så mycket mer än bara en målskytt, nätade senast.

Medan Sirius återfinns i tabellens förhållandevis bekväma mittenskikt, jagar AIK serieledande Malmö FF intensivt. Utöver det finns bland andra Djurgården samt BK Häcken med i titelstriden. Just de möter varandra under söndagen, och det kommer därmed bli tapp åt minst ett håll.

Under veckan åkte AIK på en 1-2-förlust – ett fullt acceptabelt förlustresultat till hänsyn av returen på Friends Arena – borta mot slovenska Maribor i Champions League-kvalet. Prestationen? Lite sisådär. I Allsvenskan har dock tre raka vinster radats upp – över Kalmar, Elfsborg och Helsingborg.

Minst två mål?

Viss uddlöshet i Sirius och ett alltid försvarsstarkt AIK. Det finns helt klart indikationer som pekar på en match av den mer tillknäppta och målsnåla karaktären, men för oss är det lika solklart att spelbolagen och dess oddssättare är överdrivet lagda i den tron.

Sirius spelade mycket bra, inte minst under första halvlek, mot MFF – men det är klart att de kom undan med visst flyt. Nu, på hemmaplan, och mot ett mindre offensivt inställt AIK lär man ha en del bollinnehav och känslan är att solnaiterna ska kunna såras. Minst ett mål framåt?

Detta är alltså trots att AIK har seriens mest solida försvar, utan konkurrens. Risken är emellertid att bortaspelarna kan vara smått rätt trötta i benen samt huvudena efter veckor av Europafotboll blandat med allsvensk dito. Senast under onsdagen spelades en tuff match mot Maribor.

Ser vi till den där kvalmatchen, var det också vissa saker som AIK misslyckades med – och det ena var försvarsspelet. Det andra målet, matchen förlorades alltså med 1-2, kom efter en hörnsituation och mindre fokuserat defensivt arbete. Inte det man normalt förknippar AIK med.

Hos Coolbet är mållinan utsatt till 2,0 (asian handicap) – insatsen tillbaka vid exakt två mål i matchen – och överspelet synas till 1,85 gånger pengarna.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 16:00, lördag 27/7
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.