Speltips inför Sirius – Djurgården 1/6: Given investering!

Spelbloggare Publicerat: 30 maj 2019

Det allsvenska sommaruppehållet lurar runt hörnet och innan dess ska en handfull matcher spelas runtom i landet. Ena av dessa är mellan Sirius och Djurgården på Studenternas IP, varifrån Spelbloggare bjuder på ett starkt speltips.

Annons:

Studenternas IP är anhalten. Gästerna kommer dit med tusentals supportrar och det är som uppdukat för allsvensk fotbollsfest. Underbart, va?

Trots två tunga derbyförluster, de enda förlusterna hittills, har Djurgården chansen att på allvar haka på i titelracet över sommaruppehållet. Skulle de kamma hem de hela potten här, då tar de position tre pinnhål bakom serieledande tillika favorittippade Malmö FF. Racet där bakom är extremt tätt.

God form är det som stockholmarna kommer till Uppsala med. 0-2-fallet mot AIK har följts upp av tre raka vinster, alla med minst två baljors marginal, när Falkenberg, Elfsborg och Östersund stått för motstånden. Enda orosmolnet är att anfallsspjutet Mohamed Buya Turays form avtagit. Sumpats alldeles för mycket.

Sirius kan vara svåra att få grepp om. Det blandas något oerhört. För närvarande är det mer åt det positiva; två vinster på de tre senaste matcherna, över GIF Sundsvall samt Örebro SK, med en 3-4-förlust mot BK Häcken däremellan. Det primära är att säkra det allsvenska kontraktet – och nu har de fyra pinnhål som håller dem ovanför kvalplatsen.

Tar fjärde raka trean – hakar på i toppstriden

Uppsvingen för Sirius till trots, här är styrkeförhållandena vitt skilda. Med ångan uppe borde Djurgården ta hem alla poäng till Stockholm och därmed ta uppehåll med bra känsla samt med en bra position i den allsvenska toppen.

Blåränderna har vunnit tre raka matcher med klara siffror och senast mot ÖFK kunde siffrorna mycket väl ha blivit större än vad de summerade i: 3-1. Sumpades en hel del. Insatsen var utsökt och den som stack ut allra mest var Jonathan Ring med sina två baljor. Gubben i lådan på nytt?

Litet minus för DIF är förstås att Haris Radetinac alltjämt är avstängd, men det tär snarare på bredden än spetsen. Finns vassare alternativ.

Sirius har stuckit upp vid ett par tillfällen på sistone, men räcker sällan till när nivån på motståndet höjs upp till toppnivå. Framförallt finns problemen i det defensiva, som senast på Studenternas IP – en 3-4-torsk när Häcken kom på besök.

Förra årets identiska möte med detta vann Djurgården med förkrossande 5-1 och det omvända med 1-0. Håller sviten i sig?

1,77 gånger pengarna för den raka tvåan är fullt acceptabelt betalt – ett odds som erbjuds av Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – få 1 000 kr välkomstbonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Djurgården vinner, rak tvåa
Odds: 1,77 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson
Spelstopp: 16:00, lördag 1/6
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.