Speltips inför Sirius – Hammarby 17/9: Nyckelmöte för topp- och bottenstriden

Simon Pålsson Publicerat: 17 september 2018

Hammarby har fått ordentlig guldvittring efter att AIK tappade poäng i helgen. Nu väntar möte med bottenlaget IK Sirius på bortaplan.

Annons:

Det är plötsligt ett riktigt guldläge för Hammarby i den absoluta toppstriden i Allsvenskan. Med tio matcher kvar att spela har laget fem poäng upp till AIK, men då med en match mindre spelad. Med andra ord kan Bajen se till att krympa avståndet till två poäng.

Efter en succéartad säsong har Hammarby med andra ord väldigt bra möjligheter att plocka föreningens blott andra SM-guld genom historien. Det vore en sällan skådad bedrift av ett lag som på förhand kändes som ett lag för övre halvan, men inte mycket mer. Imponerande.

Nu väntar hur som helst bottenlaget IK Sirius på bortaplan och här kan vi verkligen snacka om en viktig historia för båda lagen, fast i lite olika ändar av tabellen. Med tanke på att bottenkonkurrenten Brommapojkarna vann och både IFK Göteborg och IF Elfsborg tog poäng behöver IK Sirius lite mer andrum med hjälp av en vinst.

Hammarby bommar inte det här läget

Att AIK förlorade borta mot IFK Norrköping gör att Hammarby nu kan kliva in och minska avståndet till två poäng. Det är som sagt ett guldläge. Anledningen att det är än viktigare är att det i nästa omgång väntar ett superhett 08-derby på Friends Arena. Om Hammarby slår både IK Sirius och sedan AIK om en vecka har vi en ny allsvensk serieledare den 23 september.

IK Sirius Med 0-9 på två matcher i Allsvenskan och tre raka förluster har IK Sirius tappat den fina form som laget byggde upp under juli månad. Det är någonting helt annat nu och IK Sirius känns på vippen att tappa fattningen totalt. Att då resa sig hemma mot Hammarby känns faktiskt ganska osannolikt. Det enda som talar för hemmalaget är väl egentligen fördelen av att spela på gräs.

Här litar vi på att Bajen sköter det och ordnar en riktigt superbatalj i derbyt.

Hammarby vinner spelas till 1,72 gånger såsen hos Expekt.

Annons:
  Rygga spelet hos Expekt – Få 500% upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Hammarby vinner
Odds:  1,72 (Jämför alla odds)
Bolag:  Expekt
Spelstopp:  19:00, måndag 17/9
TV:   spoartkanalen logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.