Speltips inför Sirius – Kalmar 2/11: Motivationen – den stora skillnaden

Spelbloggare Publicerat: 1 november 2019

På Studenternas IP tar ett motivationslöst Sirius emot ett Kalmar FF som kan säkra det allsvenska kontraktet och som inför den sista matchen sparkat tränaren Magnus Pehrsson. Räcker motivationen för att säkerställa en fullpottare för smålänningarna?

Annons:

Henrik Rydström, nu tränare för IK Sirius och med en legendstatus i Kalmar FF, kan skicka ner den klubb han representerat som såväl tränare som spelare i Superettan.

Magnus Pehrsson, som haft huvudansvaret för KFF under säsongen, har inför matchen sparkats efter bristande resultat, missnöje och en uppmärksammad konflikt med fansen. Assisterande Jens Nilsson ersätter tillfälligt.

Det är inte helt frid, fröjd och lugn som på förhand präglar matchen Sirius och Kalmar emellan när de sistnämnda riskerar att förlora deras plats i det svenska finrummet. Snarare är det en extremt laddad batalj som väntar. Betydligt mer ångestbetonat för gästerna, såklart, med ett kontrakt som står på spel.

Ganska enkelt är det att peka på problem i en klubb som riskerar förlora ett seriekontrakt och inför den avslutande omgången sparkar tränaren. Förhoppningen är att tränarrockaden ska ge en direkteffekt, fixa det här – och att man till inför nästa år hittar en mer långsiktig lösning. Mycket som kommer behöva hända i KFF.

Annons:

Motivationsskillnaden räcker för säkrat kontrakt

För undertecknad – och de flesta andra, väl? – är det ett gigantiskt misslyckande av Kalmar FF, med det här spelarmaterialet, att fortfarande vara i riskzonen att bli av med det allsvenska kontraktet. Ett mer normalt utfall? En bekväm plats i mittenskiktet.

I spelet har det stora bekymret – målskyttet. Mittfältet och backlinjen håller hyfsad, på vissa håll det facto bra, allsvensk standard, men framåt i banan finns det försvinnande lite udd. Intern skytteledare är Nils Fröling, fem fullträffar på 27 matcher, varav 20 från start, och för honom var det en bra tid senast målet hittades.

Känslan är dock att de kommer lösa det här, KFF. Att Magnus Pehrsson, som inte heller haft spelartruppens förtroende, försvunnit borde innebära ett moraliskt lyft och ge visst medsving – som tränarbyten ofta gör, ger kortsiktig effekt.

Sirius har redan rott kontraktet i hamn och kan få det svårt att finna gnistan som behövs för att sätta stopp för ett fullt motiverat motstånd. 0-2-förlusten borta mot Östersund häromveckan följdes upp av 0-0 mot AFC Eskilstuna senast. Lite halvdant och den enda motivationshöjaren är att matchen spelas på Studenternas IP, i det sista framträdandet framför hemmafansen. Men räcker det?

En lite mindre position kan tas på den raka tvåan till 2,07x hos Coolbet – men om oddset skulle droppa ännu mer, kan det vara bättre att helt enkelt avstå eller invänta spännande liveodds.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Kalmar FF vinner, rak tvåa
Odds: 2,07 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 13:00, lördag 2/11
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Annons: