Speltips inför Sirius – Östersund 6/7: Defensiv prio

Martin Efvergren Publicerat: 6 juli 2019

Sirius fick en drömstart efter uppehållet medan Östersund förlängde sin svit till sju raka matcher utan vinst. Oddssättarna tror på ett målrikt möte men vi finner spelvärde i det motsatta.

Annons:

Efter ett par riktiga High Chaparral-matcher då man släppte in fyra mål mot såväl Elfsborg, IFK Göteborg och Häcken så verkar Henrik Rydström ha fått viss ordning på Sirius försvarsspel.

I matchen mot IFK Norrköping senast gör man en prickfri defensiv insats och vinner, inte oförtjänt, med 1-0 efter avgörande av Philip Haglund i slutminuterna.

Norrköping hade svårt att etablera något större tryck och chanserna som Sirius släppte till är lätträknade. Den disciplinerade insatsen var ett viktigt besked inför fortsättningen då man under våren har släppt in för många mål.

Nu tar man emot ett Östersund som inte har vunnit på sju raka matcher, vilket gör dem till ett av seriens formsvagaste lag.

Visserligen har man kryssat fyra av dessa matcher, men den svaga poängskörden har ändå att gjort att man halkat ner till en tiondeplats i tabellen. Därmed är man en poäng och en placering efter Sirius.

I nystarten för en vecka sedan spelade man 0-0 hemma mot IFK Göteborg i en match där man inte förtjänade mer än max en poäng. Trots hemmaplan var man ganska försiktiga i sin offensiv och såg mer ut att vilja försvara poängen än att gå för segern.

Sirius defensiv ser allt stabilare ut

Av det lag som Graham Potter byggde och formade finns allt mindre kvar, både vad gäller spelare och dominanta spelsätt. Numera har man sällan något större bollinnehav och offensiven är inte alls lika glimrande.

Nu återstår att se åt vilket håll det ska bära men det mest pekar mot att man kommer förbli nånstans i trakterna kring den tiondeplats man nu befinner sig på.

Vad gäller Sirius så bör den nuvarande niondeplatsen ses som något av en överprestation sett till spelarmaterialet som Henrik Rydström förfogar över. Dock har man pendlat en hel del ifrån match till match och nyckeln är att hitta en jämnhög nivå.

Av matchen mot Norrköping senast att döma är man på rätt väg. Försvarsspelet imponerade och i Philip Haglunds huvudspel har man ett ständigt offensivt hot. Därtill såg även den unge nigerianen Henry Offia väldigt intressant ut som komplement till Haglund längst fram.

Får vi se ett liknande Sirius som det senast så finns det dock mycket som pekar mot att det här kan bli en mer tillknäppt matchbild. Likadant kan sägas om Östersund.

Det har blivit under 2,5 mål i Sirius tre senaste seriematcher och detsamma i Östersunds två senaste.

Således finns det en hel del som pekar mot att även den här matchen kommer att bli målsnål. Därför blir spelet under 2,5 mål totalt till, högt satta, 2.05 gånger insatsen hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, lördag 6/7
TV:  cmorelivetre logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.