Speltips inför Sundsvall – Falkenberg 29/4: Tydligt ställningstagande

Spelbloggare Publicerat: 29 april 2019

Allsvenskan rullar vidare och här riktas strålkastarljuset mot Norrporten Arena, varifrån det vankas möte mellan värdskapet GIF Sundsvall samt nykomlingen Falkenbergs FF. Vi ställer oss frågan; vem vinner?

Annons:

Ett bortakryss mot Djurgården och en hemmavinst över Malmö FF. GIF Sundsvall öppnade verkligen det allsvenska spelåret 2019 med bravur, för att det trubbats av de senaste veckorna; dubbla förluster, mot Elfsborg respektive Kalmar FF, för att ta ett kliv framåt med 1-1 när Helsingborg besöktes senast.

Och vad kan vi vänta oss nu? ”Giffarna” har del klass i truppen, där spelare som David Batanero, Ciércoles och Linus Hallenius sticker ut, men också frågetecken på flera positioner. Blandad kompott. Vår bestämda känsla: för bra för bottenstriden och för tunna för att utmana uppåt.

För nykomlingen Falkenberg finns det enbart ett fokus: att överleva. Stanna kvar i Allsvenskan. Huruvida de har kapaciteten för det är svårare att sia – tufft kommer det alldeles oavsett bli. En vinst, vilken kom i premiären mot ÖSK, ett kryss och tre förluster är facit hittills.

Förhoppningarna var relativt stora när Sirius stod för motståndet på Falcon Alkoholfri Arena senast, men det landade ”bara” i ett kryss via 0-0 – ett resultat som inte speglade matchbilden, då det skapades en hel del åt båda håll. Delad pott var desto rimligare.

Hemmaplansfördelen stor

Här talar väl det mesta för ”Giffarna”? Gillar deras chanser stort och favoritoddsen lockar såhär på förhand.

Precis som väntat har FFF haft stora bekymmer i Allsvenskan och i synnerhet efter premiären har försvarsspelet bäddat för återkommande huvudvärk – och när ett klart bättre Sundsvall, med en stekhet Linus Hallenius, fyra mål på fem matcher, har fördel av hemmaplan blir det svårt att räcka till.

På resande fot lär Falkenbergs poäng bli lätträknade under säsongen och då specifikt på konstgräs, som bekant finns på Norrporten Arena. Passar dem inte alls.

GIF Sundsvall, ett boll- och passningsskickligt lag samt vass offensiv spets, borde över 90 minuter nöta ner Falkenberg utan överdrivet stora bekymmer. Vinner?

Den raka ettan spelas till fullt acceptabla 1,73 gånger pengarna hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: GIF Sundsvall vinner, rak etta
Odds: 1,73 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, måndag 29/4
TV:  cmorelivetre logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.