Speltips Kalmar FF – Mjällby 1/8: Läge för vändning

Axel Sjödin Publicerat: 1 augusti 2021

Kalmar välkomnar Mjällby till Guldfågeln Arena under söndagskvällen där båda lagen hoppas kunna vända sina dåliga resultat.

Kalmar FF - Mjällby

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är en match som utspelar sig mellan två lag som haft det svårt att konvertera sitt spel till poäng. Även om båda nu tappat mycket i tabellen på senare tid så finns det i min mening möjlighet för båda lagen att vända deras negativa trender och börja klättra i tabellen igen snart.

Kalmar rivstartade Allsvenskan med Henrik Rydströms fina anfallsfotboll, men har sedan uppehållet sjunkit som en sten i tabellen. De har ligans högsta bollinnehav men har svårt att få till det i den sista tredjedelen och har haft svårt att lägga mål trots fint spel i övrigt.

Motståndet har dock verkligen inte varit det lättaste sedan de kom tillbaka från uppehållet då de i sina tre senaste matcher mött ett Häcken på väg upp i tabellen samt AIK och Djurgården som båda är en klass över Kalmar och där de knappast kan förväntas ta poäng.

Det ska sägas att spelet mot Häcken i synnerhet såg väldigt bra ut och i den matchen borde man ha fått med sig åtminstone en poäng, men göteborgarnas tre skott på mål gick alla in och möter man sådan effektivitet är det inte lätt att vinna.

HELT OMSÄTTNINGSFRI BONUS FÖR NYA KUNDER! Hos No Account Bet får du 100 kronor bonus – 100% omsättningsfritt. Du kan spela utan konto och ta ut vinsterna från bonusen direkt. Läs mer eller registrera dig här!

hämta bonus – 100% omsättningsfritt hos No Account Bet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Mjällby har inte haft marginalerna med sig

Det är en lite liknande historia för Mjällbys del då deras tabellposition inte riktigt återspeglar hur spelet har sett ut. De förlorar sällan med mer än uddamålet och allt som oftast med i matchen och slåss om poäng hela vägen till slutsignalen. Många poäng har det däremot inte blivit då Blekingeklubben inte haft marginalerna på sin sida särskilt många gånger under säsongen.

De är starka nog att klara sig kvar i Allsvenskan och borde kunna klättra ovanför kvalplats framöver åtminstone. Mot IFK Göteborg var de väldigt nära att få med sig en poäng då MFF-lånet Amin Sarr presenterade sig för Mjällbysupportrarna med två mål i sin första match. Han var inte riktigt lika het mot moderklubben i nästföljande match men kan mycket väl vara den typen av spelare som Mjällby har saknat.

De behöver en spelare som kan sätta dit halvchanser och kvittera de där uddamålsförlusterna som de vid flera tillfällen åkt på och Sarr har åtminstone potentialen att vara svaret.

Defensivt tappar de dock Eric Björkander som säljs till turkiska klubben Altay SK som en av klubbens största försäljningar någonsin. Det kommer vara ett väldigt tungt tapp, men kommer ge Mjällby pengar att kunna återinvestera i klubben.

Kalmar är i vilket fall som helst det starkare laget av de två och har en högre högstanivå vilket vi fått skymta bitvis under säsongen. Mycket av Kalmars förlustsvit beror på tufft motstånd och en match mot Mjällby hemma på Guldfågeln Arena är en utmärkt chans att börja plocka poäng igen. Vi tar det dock lite försiktigt här och kör på Kalmar med insatsen tillbaka vid oavgjort för 1.45 hos No Account Bet.

  Rygga spelet hos No Account Bet – Hämta 100 kronor bonus – omsättningsfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Kalmar – Draw no bet
Odds: 1.45
Bolag: No Account Bet
Spelstopp: 17:30
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: