Speltips Kalmar – Häcken 6/12: Mycket på spel

Martin Efvergren Publicerat: 5 december 2020

Kalmar slåss för den allsvenska livhanken och Häcken för en Europaplats i den sista omgången av den här säsongen. Mycket pekar mot att det här kan bli ett tight och målsnålt drama där inget av lagen vill bjuda på någonting.

Kalmar – Häcken

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen


Kalmar FF lyckades klara sig kvar i Allsvenskan förra säsongen via kvalspel och om man lyckas knipa en poäng i det här mötet mot Häcken kommer man gå samma öde till mötes den här säsongen.

Förutsättningarna är att Kalmar inför den här 30:e omgången är tre poäng före Falkenberg som möter Mjällby. Om Falkenberg vinner den matchen samtidigt som Kalmar förlorar så är det se senare som åker ner i Superettan.

Kalmar behöver alltså ta minst en poäng och det är något som man har lyckats med i fyra av de fem senaste matcherna. Man har då kryssat mot just Falkenberg och Sirius, förlorat mot Djurgården och vunnit mot Örebro och senast med 1-0 borta mot AIK.

Nu väntar ett Häcken som också de har en hel del att spela för och som lär behöva få med sig en poäng för att behålla sin nuvarande tredjeplats som innebär Europaspel nästa säsong.

Häcken är två poäng före Norrköping och två poäng bakom Elfsborg. Deras primära målsättning torde vara att hålla Norrköping bakom sig.

Häckens form är relativt god då man har kryssat två och vunnit två av sina fyra senaste matcher. Förra helgen besegrade man Örebro med 3-0 på ett övertygande sätt. Den matchen var dock konstgräs och förutsättningarna för Häcken att spela ”sin” fotboll lär inte vara lika goda i den här matchen.

Båda är nöjda med kryss

Läget inför den här matchen är alltså sådant att båda lagen bör vara nöjda om den här matchen slutar oavgjort och det är sällan ett predikament som borgar för en offensiv och böljande fotboll.

Så länge den här matchen förblir oavgjord kommer inget av lagen vara speciellt intresserade av att ta några som helst risker. Samtidigt finns det ju också en hel del nerv, i synnerhet för Kalmars del då riskerar nedflyttning, och det kan förstås ställa till det mentalt.

Men Kalmars form får ändå, med tanke på omständigheterna, bedömas som god. Säsongen har inte blivit alls vad man hoppats på för Nanne Bergstrand och hans manskap men man har rutin som bör vara till deras fördel här. Segern mot AIK senast var oerhört viktig och innebär att man nu har saken i egna händer.

Hur pass dramatisk den här matchen kommer att bli påverkas en hel del av hur det går i övriga matcher. Om Falkenberg och Norrköping är på väg att vinna sina matcher lär det kunna bli ett pressat läge i den här matchen.

Man kan spekulera i många olika riktningar men det mest sannolika är att den här matchen kommer bli låst och med få klara lägen. Ett spel på kryss står i cirka 3.20 gånger pengarna och det vore klart logiskt om det blir så.

I första mötet mellan de här lagen vann, något oväntat, Kalmar med 2-0 på Hisingen. De 7 senaste mötena mellan de här lagen har samtliga varit jämna och målsnåla.

I 6 av dessa 7 matcher har det gjorts under 2.5 mål totalt och jag finner stor anledning att tro att det kommer göras under 2.5 mål även i den här matchen.

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 1.74
Bolag: 888sport
Spelstopp: 14:30, den 6/12 2020
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: