Speltips Kalmar – Halmstad 23/4: Positiva överraskningar

Axel Sjödin Publicerat: 23 april 2023

Ett spännande möte mellan två positiva överraskningar väntar då Kalmar tar emot Halmstad på Guldfågeln Arena under söndagen.

Kalmar - Halmstad

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hittills har ingen hunnit sakna Henrik Rydström i Kalmar, då klubben har fått en väldigt fin start på säsongen under ledningen av en ny dansk Henrik. Halmstad har i sin tur kommit tillbaka till allsvenskan med buller och brak då de i de inledande omgångarna har hunnit besegra både AIK och Djurgården hemma på Örjans vall.

Båda lagen står på sex poäng inför den fjärde omgången och söndagens möte kommer att avgöra vilken av dem som tidigt kan hänga på i toppen. Kalmar har än så länge känts snäppet mer stabila och även i förlusten mot Malmö i öppningsmötet så får man säga att de stod för en fin insats. De har verkligen inte haft ett lätt spelschema under säsongsöppningen, men har trots det klarat sig galant.

Det har varit två raka segrar mot Göteborgslagen i de senaste omgångarna, där segern borta mot Häcken verkligen sticker ut. De regerande mästarna har sett snudd på oslagbara ut under våren, men Kalmar bjöds på ett par tidiga chanser som de tog och kunde tidigt gå upp i en tvåmålsledning. Häcken fick två straffar på sig att försöka göra match av det hela, men Kalmar lyckades hålla undan och vinna med 3-1 på Hisingen.

Anmärkningsvärt nog så har Kalmar ännu inte släppt in ett enda spelmål, båda de insläppta har kommit på straff hittills, vilket vittnar om att de fortsatt har en stark defensiv. Offensiven ser även den bättre ut än så länge, med mer direkt spel och en Mileta Rajovic som fick komma igång med målskyttet sist.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Halmstad har verkligen levererat mot storlagen

Även Halmstad har imponerat enormt med två segrar mot stora Stockholmsklubbar hemma på västkusten. Deras 1-3-förlust borta mot Degerfors i den andra omgången gör dock att det inte är lika lätt att dra slutsatser kring var de står i nuläget. De har hittills åtminstone sett betydligt starkare och mer offensivt inriktade ut än under deras senaste sejour i allsvenskan, men frågan är om de är starka nog att utmana detta Kalmar på bortaplan.

Detta Halmstad lär ställa till det för många lag under säsongen och har värvat smart under vintern. Magnus Haglund är en skicklig tränare och det lär bli ett taktiskt möte mot Kalmar nu på söndag. De har dock släppt till en del chanser i sina första möten, vilket får mig att tro att Kalmar kommer att dra det längsta strået framför hemmapubliken på Guldfågeln.

Så länge defensiven ser stabil ut så behöver Kalmar inte mycket för att kunna sno med sig samtliga tre poäng och för 1.87 gånger pengarna hos Betinia så spelar vi därmed på den raka ettan inför mötet.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Kalmar vinner
Odds: 1.87
Bolag: Betinia
Spelstopp: 15:00, söndag 23 april
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+