Speltips Kalmar – Hammarby 20/8: Skilda formkurvor

Axel Sjödin Publicerat: 20 augusti 2023

Ett formsvagt Kalmar ställs mot Hammarby på Guldfågeln Arena under söndagseftermiddagen.

Kalmar - Hammarby

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Kalmars tunga period fortsätter och nu ställs de mot tufft motstånd då Hammarby kommer på besök på söndag. De har fortsatt halka nedåt i tabellen under flera veckor och i den senaste omgången blev de passerade av både Hammarby och Mjällby i tabellen. Här har de i alla fall chansen att klättra igen, men det kommer inte att bli lätt mot ett formstarkt Hammarby.

Sedan återstarten har det varit motgång på motgång för Kalmars del, som bara har vunnit en av totalt nio matcher sedan spelet satte igång igen efter uppehållet. En ynka 1-0-seger mot Varberg är allt de har att stoltsera med, samtidigt som de har sjunkit i tabellen och åkt på en tidig sorti ur Europa efter två raka förluster mot Pyunik.

Kalmar går knappt att känna igen från våren då de var med och hotade högt upp i tabellen, och målskyttet är ett återkommande problem som de inte verkar få bukt med. Mileta Rajovic har varit iskall, och har bara stått för ett enda mål sedan återstarten. Utan honom har de inte mycket spets framåt, vilket blir tydligt när man tar en snabb titt på resultaten.

Senast blev det en tung 0-3-förlust borta mot Sirius, där matchen var över efter knappt tjugo minuter. De har inte visat några tecken på att de ska börja vända trenden och inför helgens match har de dessutom Noah Shamoun avstängd.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hammarby imponerade senast mot Elfsborg

Även om Hammarby också avslutade sitt Europa-äventyr tidigt så har det varit en helt annan historia för Bajen under den senaste tiden. De föll mot Twente med flaggan i topp och har börjat hitta formen på riktigt nu. Senast blev det en väldigt fin seger hemma mot Elfsborg, där de backade hem en aning och stängde ned boråsarnas offensiv. Det var en fin taktisk seger för Martí Cifuentes som visade att Hammarby kan anpassa sitt spel efter motstånd på ett väldigt bra vis.

Senast de mötte Kalmar blev det en klar 3-1-seger hemma på Tele2, vilket var för drygt en månad sedan. Med tanke på att de nu har fyra segrar på deras fem senaste matcher i ligan, och så sakteligen har börjat klättra i tabellen så håller jag Hammarby som ganska klara favoriter mot ett blekt Kalmar.

De saknar den avstängde Nathaniel Adjei inför helgens match, men i övrigt har Cifuentes i stort sett hela truppen till sitt förfogande. Ett underspel är förmodligen inte ett tokigt spel, men jag lutar trots allt åt en rak tvåa här istället för 2.52 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta 1500 kronor i gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Hammarby vinner
Odds: 2.52
Bolag: Expekt
Spelstopp: 17:30, söndag 20 augusti
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+