Speltips Kalmar – Helsingborg 2/10: Uppstickare i toppen

Axel Sjödin Publicerat: 2 oktober 2022

Ett Kalmar som har häng på toppstriden välkomnar ett Helsingborg som desperat behöver alla poäng de kan få i bottenstriden.

Kalmar - Helsingborg

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är alltså viktiga poäng som står på spel för båda lagen då Helsingborg gästar Kalmar på Guldfågeln Arena under söndagen. Kalmar har sett riktigt stabila ut på senaste och har mot förmodan hängt på i striden om den sista Europaplatsen i ett sent skede av säsongen. Helsingborg har börjat komma igång lite, men det har även Degerfors och det ser ut att bli en jämn kamp mellan dessa lagen om att undvika direkt nedflyttning.

Kalmar har tagit några riktigt tunga skalper under de två senaste månaderna och bör faktiskt inte räknas bort helt ännu i kampen och tredjeplatsen. Varken Hammarby eller AIK har imponerat och även Malmö står för en ovanligt svag säsong, trots att de i alla fall har vunnit sina två senaste.

Det har pratats otroligt mycket om Henrik Rydströms tränargärning i Kalmar, men det tåls att påpekas ännu en gång hur bra han har lyckats med laget. De har tagit sig igenom en väldigt tuff period i spelschemat och har fått med sig vinster mot AIK, IFK Göteborg och Malmö och nu väntar faktiskt lite lättare motstånd i de sju avslutande omgångarna.

Kan de bara hålla i formen så kan de gå hela vägen ut till Europa, även om de inte är någon favorit till att nå dit direkt. Men då måste de vinna matcher som den mot Helsingborg och på söndag så är det upp till bevis.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Helsingborg har så sakteligen förbättrats

Gästerna har börjat se lite bättre ut på senare tid och verkar tillslut ha fått igång sin tilltänkta spelstil lite med William Loeper i en nyckelroll i offensiven. Han har dock varit skadad under långa perioder och har dessutom varit avstängd i tre matcher nyligen. Han är dock tillbaka nu och får se till att hålla sig hel under resten av säsongen.

De stod för en fullt godkänd insats i Skånederbyt där de föll med 1-2 precis innan landslagsuppehållet. Men de lär nog fortfarande vara stärkta efter den oerhört tunga och viktiga segern borta mot IFK Göteborg med 3-1 och det märks att saker och ting börjar gå åt rätt håll. Problemet är att även Degerfors har börjat komma igång i samma period, så direkt nedflyttning är i allra högsta grad fortfarande ett stort hot.

Även om Helsingborg har börjat få igång offensiven lite så lär det inte bli lätt mot ett defensivt starkt Kalmar som bara har släppt in fem mål hemma på Guldfågeln under hela säsongen. Kalmar är det näst starkaste hemmalaget i hela serien inför omgången och jag tror att de kommer att säkra ännu en trepoängare här. Vi spelar därmed på att Kalmar vinner och kombinerar det med ett spel på under 3,5 mål för 2.25 hos Lucky Sports, vilket är ett spel som inte sällan sitter på Guldfågeln.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Kalmar & under 3,5 mål
Odds: 2.25
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 17:30
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: