Speltips Kalmar – IFK Göteborg 9/4: Bra fingervisning

Axel Sjödin Publicerat: 9 april 2023

Kalmar och IFK Göteborg drabbar samman på Guldfågeln Arena i en intressant match under påskdagen.

Kalmar - IFK Göteborg

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är rätt ljumma förväntningar på såväl IFK Göteborg som Kalmar den här säsongen, men det kommer likväl att bli oerhört intressant att följa deras utveckling framöver. Båda lagen inledde säsongen med en förlust förra helgen – även om det kom ganska väntat för Kalmars del – vilket gör att de jagar säsongens första trepoängare på söndag.

Det är fortfarande oklart hur Kalmar kommer att stå sig gentemot fjolårets imponerande resultat, men då de potentiellt kommer att spela ute i Europa redan under sommaren så gäller det att den nya tränaren Henrik Jensen får ordning på pusselbitarna snabbt. Henrik Rydström hann förvandla Kalmar till något fantastiskt under hans två säsonger i klubben och vi får nu se ifall hans efterföljare kan fortsätta bygga på den grund som han lade.

Kalmar har en tuff uppgift framför sig då de tappat både Sebastian Nanasi och Oliver Berg sedan fjolåret. En potentiell ersättare som kan kliva fram är Mileta Rajovic som har sett väldigt spännande ut för Kalmars del under försäsongen. Han lär ha potentialen att nå en hög allsvensk klass ifall han får allt att stämma.

Smålänningarna saknade också ett par startspelare i förra matchen i form av Johan Karlsson och Robert Gojani och det är oklart ifall de är med nu på söndag. Blåvitt kommer oavsett att bli ett väldigt bra test för att se hur långt Kalmar har kommit under Jensen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Blåvitt behöver studsa tillbaka

Cirkusen kring Blåvitt är alltid lika intressant att följa och det har redan stormat i klubben innan säsongen har hunnit komma igång i år. Som bekant så har Mikael Stahre redan fått lämna tränaruppdraget efter en försäsong under förväntan och den ganska oprövade duon Tengryd och Lundin har tagit över.

Inte heller de fick en lätt start på sitt nya uppdrag då IFK Göteborg förlorade öppningsmatchen hemma mot Värnamo efter ett sent självmål av Marcus Berg. Det finns mycket symbolik där om man väljer att leta efter den, men istället kan vi konstatera att Blåvitt stod för en stark första halvlek och kunde mycket väl ha gått ut i halvtid med en ledning. Men det var en betydligt svagare andra halvlek där inget av lagen skapade några vidare lägen utöver en potentiell straffsituation och det självmål som avgjorde matchen.

IFK Göteborg måste verkligen tända till igen, för vi såg trots allt vad de kunde göra när spelet stämde under delar av fjolåret. Men Blåvitt är inte en lätt klubb att spela för då de blåvita ränderna väger tungt och kommer med höga förväntningar, vilket inte alltid är lätt att leverera på med en bristande organisation runt sig. Men trots detta så känns de lite underskattade här mot ett Kalmar som ännu inte har bevisat att de kan nå upp till fjolårets nivå. Vi spelar därmed på dubbelchans X2 för 1.82 gånger pengarna hos Coolbet i tron om att Blåvitt känner lite jävlaranamma inför söndagen.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans X2
Odds: 1.82
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:30, söndag 9 april
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+