Speltips Kalmar – Malmö 3/4: Fördel bortalaget

Axel Sjödin Publicerat: 3 april 2022

Den allsvenska premiären blir ett rejält test för Henrik Rydströms Kalmar då de regerande mästarna Malmö gästar Guldfågeln Arena.

Kalmar - Malmö

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Malmö kliver som vanligt in i säsongen som guldfavoriter och ställs inledningsvis inför ett intressant test då de möter Kalmar på bortagräs. Under försäsongen så har de lyckats ta sig till final i Svenska cupen efter att ha besegrat både AIK och Djurgården i tuffa och jämna slutspelsmatcher, så de lär vara redo inför Allsvenskan.

MFF har inte varit överdrivet aktiva på transfermarknaden inför säsongen, men det finns trots allt några förändringar i truppen värda att nämna. De har tappat både Antonio Colak och Anel Ahmedhodzic, vilket såklart är tunga tapp, men de har ersatts på ett bra sätt och totalt sett så känns Malmö åtminstone inte svagare än vad de gjorde förra säsongen.

Isaac Kiese Thelin är tillbaka i Malmö och backlinjen känns fortsatt stabil, särskilt då spelare som Niklas Moisander höjde sig framåt slutet av förra säsongen. Det har även varit ett tränarbyte då Jon Dahl Tomasson har lämnat klubben och Milos Milojevic har hämtats in från Hammarby.

Allt som allt så är det ett fortsatt starkt Malmö som vi får se på söndag och de är klara favoriter till att ta med sig tre poäng från premiären.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Rydström kommer att behöva bygga upp igen

Det har nog inte undgått någon att Henrik Rydström tog över Kalmar inför förra säsongen och gjorde succé med laget efter att helt ha förvandlat lagets spelfilosofi. Han har varit oerhört hyllad av fotbollstyckare och det ska bli spännande att se vad Kalmar kan göra under hans andra säsong i klubben.

De har dock förlorat en hel del tongivande spelare från startelvan sedan fjolårssäsongen och det gäller att börja bygga på nytt återigen för Rydströms del. Nils Fröling, Piotr Johansson och Sebastian Ring är bara några av de namn som de har tappat och de har inte riktigt ersatts med etablerad kvalitet, bortsett från Simon Skrabb möjligtvis.

Försäsongen har varit lite blandad, de vann sin grupp i Svenska cupen, men hade inte mycket att säga till om i kvartsfinalen mot Djurgården. De kom knappt till en målchans överhuvudtaget över 90 minuter, vilket inte bådar gott inför söndagens drabbning.

Kalmar behöver kanske lite tid för att få alla bitar på plats medan Malmö känns mer redo för premiären. För 1.77 hos Expekt spelar vi därmed på bortasegern här då Malmö trots allt har bevisat sig mot tufft motstånd i cupspelet redan.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Malmö vinner
Odds: 1.77
Bolag: Expekt
Spelstopp: 17:30
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: