Speltips Kalmar – Norrköping 14/9: Gräs en faktor

Simon Pålsson Publicerat: 13 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

IFK Norrköping måste gälla som klara favoriter borta mot bottenlaget Kalmar FF i Allsvenskan måndagen den 14 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Om vi ser till inledningen på säsongen har den inte varit särskilt rolig för Kalmar FF, men var inledningsvis väldigt bra för IFK Norrköping. På slutet har formen dock dippat ordentligt för Jens Gustafssons lag, som gick från att ha några fingrar på Lennart Johanssons pokal, till att nu vara helt uträknade i guldstriden.

Men i grunden är det här ett bra fotbollslag, och spelare för spelare ska man ha förmågan att konkurrera med samtliga lag i serien. Det är väl bara Malmö FF som helt säkert har en starkare trupp och startelva att slåss med.

Kalmar FF ligger inte i närheten av den nivån på sin trupp eller startelva, och resultaten i år börjar bli direkt oroväckande. Långt ner botten ligger man cementerade, och det som oroar är att alla lag över, HIF, AIK och IFK Göteborg, tog poäng i helgen. Därmed behöver Kalmar FF en trepoängare för att inte tappa mark.

Det som däremot är positivt är att Falkenbergs FF, jumbo strax bakom KFF i tabellen, förlorade klart mot IFK Göteborg. Kanske kan det ge någon form av boost till Kalmar FF här?

Peking är bättre

Kalmar FF har haft vissa problem med skador under inledningen på säsongen, men det är inte på en nivå där man kan skylla på det eller hitta förklaringar till den svaga säsongsinledningen med hjälp av skadeläget. Men inför matchen mot IFK Norrköping ska sägas att Henrik Löfkvist, Nils Fröling och Geir André Herrem inte kan spela. Samtliga tre spelare har varit borta under en längre period, och i de två första fallen är det spelare som hade gjort laget klart bättre.

Det bör också nämnas att mittfältaren Erik Israelsson är lite tveksam till spel, och att målvakten Lucas Hägg Johansson också är det. På tal om spelare som verkligen behövs.

IFK Norrköping har Kristoffer Khazeni på sin långvariga skadelista, och i övrigt kanske kan nämnas att man har starkast möjliga lag tillgängligt. Det gör att man kommer att kunna formera en ruggigt stark startelva här.

IFK Norrköping vinner spelas till 2,05 gånger smeten hos Unibet.

Annons:

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: IFK Norrköping vinner
Odds: 2,05
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, måndag 14 september 2020
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo