Speltips Kalmar – Norrköping 28/5: Värdemätare

Axel Sjödin Publicerat: 27 maj 2023

Kalmar möter Norrköping på söndagseftermiddagen i ett intressant möte mellan två lag strax under tabelltoppen.

Kalmar - Norrköping

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Både Kalmar och Norrköping har haft ganska bra inledningar på säsongen, även om de inte har varit utan motgångar. Det är två lag som står och väger lite för tillfället och söndagens möte får ses som en väldigt intressant värdemätare som kan ge oss svar.

Kalmar stod för en väldigt fin säsongsinledning, där defensiven såg oerhört stabil ut och där de knappt släppte till några spelmål över huvud taget. Mileta Rajovic såg dessutom ut som den pusselbit som Kalmar hade saknat offensivt och sammantaget såg de väldigt spännande ut.

Men resultaten tog en tvärvändning kring månadsskiftet mellan april och maj där de gick fyra raka matcher utan vinst och släppte in åtta mål på tre matcher. De revanscherade sig i den senaste omgången genom att studsa tillbaka med tre poäng borta i Smålandsderbyt mot Värnamo. Det var dock knappast någon övertygande seger i en mindre välspelad match.

Tre poäng mot Norrköping hade varit ett stort steg i rätt riktning igen, men de får fortsatt klara sig utan Carl Gustafsson på mittfältet, vilket är ett tungt avbräck.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inget av lagen är särskilt vassa på att skapa chanser

Gästande Norrköping har levererat ganska bra resultat än så länge, men det har sett ganska blandat ut spelmässigt och det är lite svårt att få grepp om Glen Riddersholms Peking fortfarande. De har tveklöst mycket offensiv spets med Sigurdsson, Nyman och Lind som sin offensiva trio, men lyckas sällan skapa särskilt många vassa chanser framåt.

I den senaste omgången mötte de Elfsborg hemma och tog ledningen på en fast situation, men förlorade trots det matchen mot ett klart vassare Elfsborg som radade upp chanserna i andra halvlek. Norrköping har varit väldigt effektiva på de chanser de har skapat, men det känns inte särskilt hållbart i längden.

Att de har svårt att skapa chanser är dock ett problem som de i mitt tycke också delar med Kalmar, vilket får mig att tro att det inte lär bli någon målfest nu på söndag. Det är i alla fall viktiga poäng som står på spel och Norrköping har ofta kunnat leverera resultat även när spelet inte har varit bländande. Deras enda två förluster hittills har kommit mot de två lagen i toppen av tabellen och därmed tror jag att de åtminstone kan få med sig en poäng hem från Guldfågeln. Vi spelar därmed på dubbelchans X2 kombinerat med under 3,5 mål för 2.05 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans X2 & under 3,5 mål
Odds: 2.05
Bolag: Betinia
Spelstopp: 15:00, söndag 28 maj
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+