Speltips Kalmar – Östersund 12/4: Bottenmöte

Simon Pålsson Publicerat: 12 april 2021

Kalmar FF och Östersunds FK gör upp i ett tidigt bottenmöte i Allsvenskan. Vi rekar med odds måndagen den 12 april 2021.

Kalmar FF - Östersunds FK

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det väntas bli en intensiv bottenstriden den här säsongen i Allsvenskan, och många menar på att såväl Östersunds FK som Kalmar FF blir en del av bottenstriden.

Kalmar FF har haft en horribel inledning på säsongen, med många insläppta mål och ett spel som verkligen inte har klickat under den nye tränaren Henrik Rydström. Men frågan är om det kan lossna nu när säsongen närmar sig?

En intressant sak med Östersunds FK inför den här säsongen är att man har plockat in Adil Kizil, tidigare i Helsingborgs IF, som sportchef för att stärka organisationen i ett mer långsiktigt perspektiv.

Men än så länge innebär det inte att han har kunnat sätta sin prägel på laget, eftersom Östersunds FK anslöt bara för ett par veckor sedan. Det är väl i kommande fönster och då förhoppningsvis inför nästa säsong, om Östersunds FK är kvar i Allsvenskan, som Adil Kizil ska kunna göra någonting med det här laget.

Annars får man säga att den trupp som Östersunds FK sitter på inte riktigt är så bra som den har varit tidigare och nu har man även problem med skador. Det gör att man inte riktigt vet var man har Östersunds FK inför den här säsongen.

Underlaget en faktor

BK Häcken fick redan på söndagen lida på gräs när man spelade borta mot Halmstads BK och mycket riktigt förlorade man också, efter ett sent mål av inhoppande Mikael Boman i hemmalaget.

Det var ytterligare ett bevis på den tes som jag och många med mig drivit länge, att det otyg som heter plastgräs har gjort att lagen som spelar på detta vecka ut och vecka in, inte har kapaciteten att spela på riktigt gräs när det väl blir sådana bortamatcher.

Så frågan är hur Östersunds FK ska hantera mattan på Guldfågeln Arena? Den var inte bra förra året, men ska vara bättre den här säsongen enligt rapporter.

Med stor säkerhet är det här två lag som slåss i botten inför nästa säsong och det ställer såklart tuffa krav på lagen direkt i den här matchen. Man vill ogärna göra en svag insats direkt mot en bottenkonkurrent.

Under 2,5 mål spelas till 1,70 gånger såsen hos Unibet.

  Rygga spelet hos unibet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,70
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, måndag 12 april 2021
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: