Speltips Kalmar – Varberg 23/7: Formsvagt möte

Axel Sjödin Publicerat: 23 juli 2023

Ett formsvagt Kalmar får chansen att vända trenden hemma mot tabelljumbon Varberg under söndagens allsvenska omgång.

Kalmar - Varberg

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Med spel i Conference League-kvalet runt hörnet så är Kalmars formsvacka minst sagt oroväckande. En seger hemma mot Varberg hade varit precis vad de hade behövt inför torsdagens drabbning mot den armeniska ligatvåan Pyunik. Varberg behöver i sin tur alla poäng de kan få, men är i vanlig ordning nederlagstippade inför helgens match.

Varbergs interimtränare Martin Skoglund har redan hunnit sätta sin prägel på Varberg, som faktiskt har sett vassare ut sedan återstarten än vad de gjorde under slutet av vårsäsongen. De fick med sig en väldigt överraskande seger borta mot IFK Göteborg för två omgångar sedan där de var det klart bättre laget och dominerade chansmässigt.

De kunde dock inte upprepa sin fina prestation i bottenmötet mot AIK på Påskbergsvallen senast, då stockholmarna såg stabila ut och gick till halvtidsvila med 2-0. Det kom så småningom en slutforcering från Varberg där de fick in ett reduceringsmål och hade chans på kvittering, men i slutändan vann AIK välförtjänt.

Att koka soppa på en spik har varit Joakim Perssons specialitet under senare år – frågan är om Skoglund kan lyckas göra detsamma. Tyvärr kan det nog bli tufft då de har ett ganska blekt spelarmaterial och dessutom har en handfull spelare borta på grund av skador.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kalmar bör kunna bryta sviten

Återstarten har inte direkt gått som Kalmar hade hoppats på med en poäng på tre matcher. Poängen borta mot Mjällby i början av juli ska de dessutom vara väldigt tacksamma över med tanke på hur många lägen som Mjällby brände vid ställning 1-1. Därefter har de blivit överkörda med 0-4 mot Elfsborg efter en utvisning i första halvlek, och åkte senast på en 1-3-förlust borta mot Hammarby.

Spelet såg i alla fall bättre ut senast mot Hammarby och nog bör de kunna ta sin första trepoängare för höstsäsongen i helgens möte. Det är inga nya skador som har tillkommit och därför bör de ha alla förutsättningar för att kunna vända den negativa trenden. Mileta Rajovic har inte riktigt varit lika vass som han var inledningsvis – han har inte gjort mål på fem raka matcher nu – men är fortsatt ett tungt anfallsvapen för smålänningarna.

Detta har potentialen att bli en rätt öppen match, då Varberg inte längre har råd att sitta och försöka kriga till sig en poäng i matcher som dessa. Skoglunds Varberg måste framåt, och har sett bättre ut i spelet. Samtidigt har Kalmar släppt till en hel del målchanser sedan återstarten och har definitivt en till växel att lägga in framåt. Då den raka ettan ligger lite väl lågt med tanke på Varbergs lyft så spelar vi istället på överspelet för 1.95 gånger pengarna hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1.95
Bolag: Bet365
Spelstopp: 17:30, söndag 23 juli
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+