Speltips, långtidsspel Allsvenskan 2019: De vinner – till värdeodds

Spelbloggare Publicerat: 24 mars 2019

De allsvenska premiärerna är cirka en och en halv vecka borta och redan nu passar Spelbloggare.se på att ställa ut ett speltips över hela säsongen. Frågan: vem tar hem Lennart Johanssons pokal – Malmö FF, AIK eller kanske BK Häcken?

Snabblänkar: | Speltipset | Läsarnas röst

Annons:

Som vi väntat! Precis före månadsskiftet och precis efter det spelas 2019:s allsvenska premiärmatcher och i veckan har det den klassiska upptaktspressen redan avverkats. Åsikterna bland experter, fantaster och allt däremellan är spridda.

Främst fiaskotippade är storklubben IFK Göteborg som bekant slåss med en fruktansvärt ansträngd ekonomi och som den sportsliga utvecklingen de senaste åren varit rentav hemsk. Under fjolåret landade de på elfteplatsen och var nästintill i det sista i riskzonen att slussas ner i Superettan.

Tränaren Poya Asbaghi, som också fått motta stor kritik sedan han kom till klubben, uttryckte att det inte kom som en större chock på upptaktsträffen.
– Det är hyfsat väntat ändå. Vi har kommit längre ner i tabellen och att vi tippas ytterligare ett par positioner längre ner är fullkomligt logiskt. Vi har förlorat spelare som Emil Salomonsson, Tobias Hysén och David Boo Wiklander, som hade spelat flest matcher i truppen och ersatt med unga spelare som folk inte vet något om.

Malmö FF på en annan nivå

På spelfronten är det däremot, i detta tips, fokus på den andra änden av tabellen – toppen. Vem vinner Allsvenskan och Lennart Johanssons pokal?

2018 var det solnaiterna, AIK, som kammade hem kalaset efter ett fantastiskt år. Blott en av 30 matcher förlorades, försvarsspelet var spot on och de hittade helt rätt med flera nyförvärv. Uppe i toppen väntas de vara även nu, men efter ett par stora spelartapp och ett Svenska Cupen-spel under all kritik ser de allt mindre heta ut. Addera Champions League-kval på detta.

Men det är klart, ännu är det svårt att sia hur de kommer prestera. Mest spännande ser kanske BK Häcken ut, och de brukar ofta snackas upp på sådant sätt – som intressanta. Offensiven är brutalt namnstark, de har imponerat i särklass mest i cupen – där de är klara för final mot AFC Eskilstuna – men räcker de ända in i kaklet? Tveksamt.

Framförallt handlar det emellertid om Malmö FF och oavsett om AIK och Häcken, med flera, skulle prestera bra fotboll blir skåningarna rejält tuffa att rå på. De har en i allsvenska mått mätt helt överlägsen spelartrupp. Såväl bredden som spetsen är helt unik.

Det har hämtats in flera profilvärvningar, nygamla Jo Inge Berget samt Erdal Rakip, för att nämna två. Spelare som kommer lämna starka avtryck.

Förra året stoppades MFF av en urusel första del av säsongen under Magnus Pehrsson. Nu har de ersättaren Uwe Rösler, som omedelbart satte spets på det hela, kvar på plats och då väntar vi oss att Skåneklubben fortsätter ta kliv och befästa deras position i svensk fotboll. Något stabbigt har det möjligen sett ut under försäsongen, men oavsett startsträcka ska de förmodligen väga tyngst över 30 omgångar.

2,25 gånger pengarna för att Malmö FF vinner Allsvenskan är givetvis värt att kasta in en peng på. Bwin med oddset. Mer rättvisande odds i vårt tycke, runt 1,90.

Annons:
  Rygga spelet hos Bwin – Öppna ditt konto här!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Malmö FF vinner Allsvenskan 2019
Odds: 2,25 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin
Spelstopp:
TV: 
Stream: