Speltips Lazio – Torino 18/5: Krysset räcker

Simon Pålsson Publicerat: 18 maj 2021

Lazio förlorade bort sin chans på femteplatsen senast och möter nu ett extremt motiverat Torino på hemmaplan den 18 maj 2021.

SS Lazio - Torino

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Om alla stjärnor står rätt på himmelen kommer den här matchen mellan Lazio och Torino att sluta med ett kryss, ett resultat som båda lagen kan vara helt nöjda med.

För som säsongen har utvecklat sig är det redan klart att Lazio slutar sexa i tabellen och behöver ha lite tur på sin sida för att kunna nå Europa nästa år. Det är om man får en kvalplats för att försöka nå Europa League.

Men något Champions League-spel eller en direktplats blir det helt enkelt inte tal om, efter att man förlorat derbyt mot AS Roma senast. Det räcker dock inte för att AS Roma ska kunna äta ikapp gapet i tabellen, men det gör att Lazios säsong är över.

Då har man i de två sista matcherna för säsongerna i praktiken ingenting att spela för, då Juventus en placering högre upp i tabellen har för många poäng för att man ska hinna ikapp.

Lazio är inte minst ett inspirationslag som brukar må bra av att spela matcher i trängda lägen, åtminstone på hemmaplan. På bortaplan har man bara de tre sista veckorna förlorat mot Napoli, Fiorentina och AS Roma i ligan. I tre matcher som man hade behövt vinna.

Torino i fokus

Men vad är det då som gör krysset till ett så lämpligt resultat här?

Jo, Torino har bara en poäng kvar att plocka för att helt säkert vara klara för att spela i Serie A inför nästa säsong. Då kommer man att lägga Benevento fyra poäng bakom sig inför den sista omgången.

Det som gör det extra ansträngt är att Torino ska spela hemma mot Benevento i den sista matchen och har man åkt på en förlust mot Lazio här kommer det göra att Benevento kan ta sig förbi i den sista, helt avgörande matchen.

Det är ett läge som Torino inte vill hamna i. Men formen är horribel och på de två sista matcherna har laget 1-11 i målskillnad. Åt fel håll alltså. Man har släppt in hela elva mål på 180 minuter fotoboll. Man undrar hur det ens är möjligt.

Lazio kommer till spel utan avstängde Francesco Acerbi, som fick rött kort senast. Men laget man formerar ska vara starkt nog för att vinna här.

Lazio vinner spelas till 2,05 gånger såsen hos Betfair. Det är trots allt anmärkningsvärt med över dubbla pengarna på att det bästa laget vinner på hemmaplan.

  Rygga spelet hos betfair – Hämta 100 kronor riskfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Lazio vinner
Odds: 2,05
Bolag: Lazio
Spelstopp: 20:30, tisdag 18 maj 2021
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: