Speltips Malmö – AIK 17/4: Allsvensk stormatch

Axel Sjödin Publicerat: 16 april 2022

Påskdagen bjuder på en riktig stormatch mellan guldfavoriterna Malmö och en av de förväntade utmanarna AIK.

Malmö - AIK

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inget av lagen har haft en perfekt start på säsongen hittills och båda lär vara måna om att försöka hänga med Hammarby i toppen som noterade sin tredje raka vinst under långfredagen.

De båda storklubbarna mötte varandra redan under försäsongen i kvartsfinalen av Svenska cupen där Malmö tillslut stod som segrare efter att Veljko Birmancevic tryckt in 3-2 på straff under förlängning. Nu möts de igen under tredje omgången i ett prestigefyllt möte på Eleda Stadion.

Malmö inledde årets Allsvenskan med att slå Kalmar borta med 1-0 innan de fick nöja sig med ett kryss hemma mot Elfsborg i den andra omgången. Det är fortfarande tidigt, men ännu har Malmö inte riktigt kommit igång på det sätt vi är vana vid att se dem. Men med det sagt så har de trots detta besegrat både Djurgården och AIK i cupspelet även utan att imponera.

Inför den här matchen så har kanske nyförvärven kommit in lite bättre i spelet samtidigt som både Martin Olsson och Sergio Pena sägs vara tillbaka efter att ha missat matchen mot Elfsborg.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

AIK kommer att behöva förlita sig på defensiven

Gnaget lyckades ta tre poäng i årets första hemmamatch på ett nära fullsatt Friends då Norrköping kom på besök under förra helgen. Det var en klassisk AIK-seger då de tidigt tog ledning på en fast situation och därefter höll i ledningen under resten av matchen utan att låta Norrköping komma till alltför många farliga chanser.

Inför matchen mot Norrköping så var Sotirios Papagiannopoulos tillbaka i mittlåset från start och Mikael Lustig tillbaka på sin högerkant. Det såg betydligt mycket bättre ut defensivt än mot Häcken då AIK:s defensiva kvartett från fjolårssäsongen var tillbaka i startelvan.

Det återstår dock att se ifall deras bekymmer på bortaplan följer med även 2022. Förra säsongen var de otroligt starka hemma, men hade under perioder förtvivlat svårt att plocka trepoängare på bortagräs. Historiken mot Malmö är inte heller den bästa och de kommer ha en väldigt tuff uppgift framför sig om de vill återvända hem till Solna med poäng.

Det kan absolut bli en målsnål historia detta och underspelet är inte en dum idé. När de båda lagen möttes i Malmö under cupen så hade AIK inte sin ordinarie backlinje då Alexander Milosevic var borta. Malmö har inte heller öst in mål på senaste direkt och för 1.74 hos Expekt så spelar vi därmed på under 2,5 mål.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.74
Bolag: Expekt
Spelstopp: 15:00
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: