Speltips Malmö – AIK 7/5: Klara favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 6 maj 2023

Ett oerhört formstarkt Malmö välkomnar ett krisande AIK till Nya Malmö Stadion under söndagseftermiddagen.

Malmö - AIK

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Malmö är stora favoriter inför toppmötet mot ett AIK som inte har fått säsongen dit de vill ännu. En seger på söndag hade inneburit sjunde raka trepoängaren för Henrik Rydströms gäng, och mycket pekar på att Di blåe kommer att lyckas med den uppgiften.

MFF såg starka ut redan under de tre inledande omgångarna då de tog tre uddamålssegrar, men de har redan hunnit växla upp under säsongen och visat vad de kan göra under Rydströms regi. I de tre nästföljande matcherna har det varit ren och skär dominans från de mesta mästarna och med tanke på att många trodde att våren skulle vara den period där Malmö skulle vara lite svagare så ser det onekligen bra ut inför säsongen.

Tidigare i veckan åkte de till Påskbergsvallen och körde över Varberg med hela 6-0, trots att de vilade ett par nyckelspelare inför helgens drabbning mot AIK. Varberg har visat sig vara tuffa att få hål på, men det märktes inte mot Malmö som redan hade tagit en tremålsledning inom loppet av dryga tio minuter. De visade också att det finns gott om spelare som kan trycka dit bollar bortom Isaac Kiese Thelin, som har inte gjorde mål senast, men som har fått en fantastisk start på säsongen. Malmö ser ruskigt bra ut i alla lagdelar just nu.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

AIK har många problem tidigt på säsongen

För Gnaget har det sett helt annorlunda ut och pressen ökar på Andreas Brännström redan efter sex omgångar. Derbyvinsten mot Hammarby köpte mycket tålamod och tid, men sedan dess har det blivit ännu en förlust och två mållösa kryss. Senast mötte de Mjällby på Strandvallen och var det bättre laget, men lyckades inte få hål på en storspelande Noel Törnqvist i målet.

Läget känns också långt ifrån harmoniskt i AIK, med mycket meningsskiljaktigheter utanför plan kring ledning och kring speltid för vissa spelare. Brännström har inte varit rädd för att trampa någon på tårna med sina laguttagningar, där han har fått bänka ett flertal av AIK:s prestigevärvningar på grund av en avsaknad av balans på mittfältet.

Deras offensiva trio bestående av Victor Fischer, John Guidetti och Omar Faraj, som var rejält upphaussade inför säsongen, har vi inte fått se mycket av och ingen av spelarna har levererat individuellt när de väl har fått chansen. Samtidigt har spelare som Bilal Hussein, som tidigare har varit väldigt viktig för laget, inte alls sett bra ut.

De höjde sig rejält i deras senaste stormöte mot Hammarby, men ett naivt och färglöst Bajen som inte kan prestera i stormatcher är betydligt lättare att möta än ett Malmö som går som tåget. AIK har sett bättre ut defensivt efter den förödmjukande förlusten mot Norrköping, men jag tror att de kommer att få det svårt att stå emot detta Malmö oavsett. För 1.85 gånger pengarna spelar vi därför på Malmö med -1 asian hcp hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Malmö -1 asian
Odds: 1.85
Bolag: Bet365
Spelstopp: 15:00, söndag 7 maj
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+