Speltips Malmö – Degerfors 5/6: Ska studsa tillbaka

Axel Sjödin Publicerat: 5 juni 2023

Malmö tar upp jakten på serieledningen när de ställs mot Degerfors hemma på Malmö Stadion under måndagen.

Malmö - Degerfors

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fram till för två omgångar sedan såg Malmö nära ostoppbara ut, men det vänder snabbt i fotboll och de har nu tvingats ned på jorden något. Efter att ha förlorat med flera måls marginal i Borås tappade MFF serieledningen till ett högt flygande Elfsborg, men de står fortsatt på samma poäng som serieledarna och deras status som guldfavoriter är ännu intakt.

Malmö lär vara väldigt revanschsugna efter förra helgens förlust och kliver in i måndagens match som förkrossande favoriter. Det har sett ut som ett hungrigt Malmö hittills i år och under Henrik Rydströms första år har de bara ligaspelet att fokusera på. Med den trupp han har till sitt förfogande ska de vara klara favoriter till att vinna allsvenskan, men de två senaste helgernas resultat har åtminstone gjort serien lite spännande.

Det kommer vara ett något försvagat Malmö framöver dock, i och med att de sålt Hugo Larsson för stora summor till Bundesliga, samtidigt som Anders Christiansen kommer att missa resten av säsongen på grund av en hjärtoperation. Det är ett tungt besked för såväl Christiansen som hans Malmö. Mittfältet har därmed försvagats rätt kraftigt, även om de fortsatt har en väldigt bred och fin trupp. Mot Degerfors ska de vara tunga favoriter alldeles oavsett.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Degerfors har ett svagt bortafacit

Det har varit väldigt mycket upp och ned för Degerfors del hittills under säsongen, men de håller sig på rätt sida strecket och fortsätter att plocka poäng. De är laget som har släppt in överlägset flest mål hittills, och kan precis som förra året kollapsa helt defensivt lite då och då. Men de har också en väldigt fin förmåga att hämta sig från sådana förluster, vilket vi har fått se under de senaste veckorna.

De har tre raka matcher utan förlust i ryggen, där de vann hemma mot AIK och kryssade mot Hammarby innan de i den förra omgången fick nöja sig med ett kryss mot Varberg. Samtliga av dessa tre matcher har spelats hemma på Stora Valla, där de är betydligt starkare än på resande fot.

Degerfors har fortfarande bara spelat fyra bortamatcher, men har inte lyckats plocka poäng i en enda av dem hittills. Alla poäng har kammats hem på Stora Valla, och chanserna för att de lyckas ta sin första poäng borta på måndag känns inte särskilt stora. Speciellt inte då de saknar både Christos Gravius och Seid Korac som båda är avstängda inför måndagen.

Men Degerfors är trots allt inte ofarliga offensivt och har lyckats göra mål i åtta av elva matcher hittills. Oddsen på Malmö är lite väl låga, så istället siktar vi in oss på att båda lagen gör mål för 2.05 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 2.05
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:10, söndag 5 juni
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+