Speltips Malmö – Djurgården 20/8: Tungviktsmöte

Axel Sjödin Publicerat: 19 augusti 2023

Malmö ställs inför en tuff match på hemmaplan då Djurgården kommer på besök under söndagseftermiddagen.

Malmö - Djurgården

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Omgångens mest högprofilerade match kommer att utspela sig i Malmö då MFF och Djurgården drabbar samma i ett toppmöte. Tre av fyra lag förlorade i toppen i den förra omgången, och Djurgården är nu tillräckligt avsågade för att man enbart ska börja tala om en topp tre.

Efter Elfsborgs förlust borta mot Hammarby i söndags låg vägen öppen för Malmö att återta serieledningen, men så blev det inte. Mjällby satte återigen käppar i hjulet för sin största rival och Malmö får surt konstatera att det inte blev några poäng mot de uppstudsiga listerlänningarna den här säsongen.

Trots att de dominerade matchen helt och hållet så kunde de inte få hål på ett Mjällby-försvar som imponerade. Det gör att Häcken nu har gått om dem i tabellen och att det fortsatt är en poäng upp till Elfsborg inför helgens omgång.

Det enda positiva beskedet Malmö fick från matchen var att Stefano Vecchia kunde göra ett inhopp efter en längre tid av skada, samt att de slipper möta Mjällby igen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Djurgården har inte imponerat i ligaspelet

Djurgården stod för en slätstruken insats nere på Gamla Ullevi då de förlorade mot Blåvitt efter en sen vändning från krislaget. I första halvlek var IFK Göteborg det klart bättre laget och borde nog ha lyckats göra mål både en och två gånger om det inte hade varit för Jacob Widell Zetterströms fina parader, men istället var det Djurgården som gick till halvtidsvila med ledningen.

Andra halvlek var jämnare, men sett till matchbilden så får man ändå säga att Blåvitt förtjänade segern. Djurgården gjorde en liknande match mot Mjällby i omgången dessförinnan, där de lyckades hålla undan trots att de inte alls spelade bra. Dubbelmötet mot Luzern har såklart tagit mycket fokus, men de har nu stått för tre dåliga insatser på rad i ligaspelet. Senast de spelade en riktigt bra match i allsvenskan var mot just Malmö för drygt en månad sedan.

Det känns som att det är någonting som inte riktigt stämmer för Djurgården och med över halva säsongen spelad känns det fortfarande oklart vilka spelare de vill spela med i anfallet. De har uppenbart en hög högstanivå, men de har haft väldigt svårt att nå den, och jämnheten har inte funnits där för att utmana om topplaceringarna. Malmö bör i sin tur få en matchbild som passar dem bättre än den mot Mjällby och därmed spelar vi på Malmö-seger kombinerat med att det blir över 1,5 mål i matchen för 1.96 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Malmö & över 1,5 mål
Odds: 1.96
Bolag: Betinia
Spelstopp: 15:00, söndag 20 augusti
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+