Speltips Malmö FF – Kalmar 19/7: Press på hemmalaget

Simon Pålsson Publicerat: 19 juli 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Malmö FF har haft en trevande inledning på säsongen och måste nu ta tre poäng hemma mot Kalmar FF i Allsvenskan den 19 juli 2020.

  Rygga vårt speltips hos unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Den allsvenska fotbollen fortsätter på söndagen, och det är inte utan att mötet mellan Malmö FF och Kalmar FF mestadels kommit att handla om hemmalaget. Det är ett lag som behöver resa sig igen.

Det går att säga mycket om den här inledningen på säsongen som Malmö FF har haft, men att den skulle ha varit bra kan man inte påstå. Det är uppenbart att den danske huvudtränaren Jon Dahl Tomasson har ganska mycket kvar att jobba på innan det här går att kalla en stark säsong, och ett starkt lag.

Men samtidigt har Jon Dahl Tomasson en trupp som ingen annan har i Allsvenskan, så potentialen att MFF blir riktigt bra måste vara stor till slut.

Här ska man ha med sig att hemmalaget får klara sig utan skadade Rasmus Bengtsson och Lasse Nielsen, det mittbackspar som spelade merparten av matcherna för säsongen. Mest troligt innebär det fortsatt att Anel Ahmedhodzic spelar i mittförsvaret med Oscar Lewicki. Det ska vara ett försvarspar som håller högsta allsvenska klass. I övrigt är Arnor Traustason oklar till spel.

MFF har ett starkt övertag

Malmö FF har haft en stark trend mot Kalmar FF på senare år och ser vi till de fyra senaste matcherna är det idel vinster för skåningarna. Det man dock ska ha med sig att det var förlusten borta mot Kalmar FF (3-0) våren 2018 som verkligen fick det att skena i och kring MFF förra gången man inledde säsongen svagt. Ett par matcher senare fick huvudtränaren Magnus Pehrsson lämnade klubben. Men då var det förlusten mot Trelleborgs FF i Skånederbyt som verkligen fick bägaren att rinna över.

Nu ska inte det betyda någonting inför just den här matchen – men det är uppenbart att Kalmar FF är ett lag som har förmågan att störa bättre lag med sitt fysiska sätt att spela. MFF har inte samma förmåga att koppla grepp mot lag på hemmaplan nu när läktarna på Eleda Stadion ekar tomma. Det ska man också ha med sig.

Som så många gånger förr känns det som att Anders Christiansen behöver vara tungan på vågen för hemmalaget här. Det kan lätt bli den typen av matchbild när man ska försöka bryta ner ett hårt kämpande, lågt stående Kalmar FF.

Anders Christiansen målskytt spelas till 3,00 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Anders Christiansen målskytt
Odds: 3,00
Bolag: Unibet
Spelstopp: 14:30, söndag 19 juli
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo