Speltips Malmö – Häcken 21/5: Tidig titelstrid

Axel Sjödin Publicerat: 21 maj 2023

Malmö tar emot Häcken i en toppmatch mellan de två förväntade guldkandidaterna på söndagen.

Malmö - Häcken

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Redan i den nionde omgången har Malmö chansen att koppla ett starkt grepp om Lennart Johanssons pokal då deras största konkurrenter om ligatiteln kommer på besök till Eleda Stadion. Vid vinst kan Malmö skaffa sig ett försprång på nio poäng ned till Häcken, och förmodligen kan varken Elfsborg eller Norrköping hänga med i Malmös tempo framöver.

Häcken säkrade i sin tur en titel så sent som i torsdags då de slog Mjällby med övertygande 4-1 i cupfinalen på Strandvallen. De lär säkerligen komma stärkta från resultatet, men Malmö har onekligen en fördel när det kommer till vila då Häcken får åka på två viktiga bortamatcher inom loppet av fyra dagar.

Malmö har sett helt överlägsna ut hittills i år, och det enda lag som har visat upp en liknande nivå har varit just Häcken, även om det inte har lyckats göra det i varje match. Men det kommer att bli en väldigt intressant värdemätare för Henrik Rydströms MFF och en tidig fingervisning om hur det eventuellt kommer att se ut i titelstriden.

När Malmö fortsätter att vinna match på match på det övertygande sätt de gör nu är det lätt att dra för stora växlar, en formdipp kommer såklart att komma, men ifall avståndet ned hinner bli för stort spelar det kanske mindre roll.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Malmö ser vassare ut

Det märks i år att det är en helt annan hunger i Malmö än vad det var under fjolårets lite avslagna säsong. Det har varit sena avgöranden mot såväl Brommapojkarna som senast mot Halmstad och laget firade verkligen målet i 96:e på Örjans vall. Med klasspelare på i stort sett varenda position kommer det att bli svårt att rubba detta Malmö, listan kan göras lång med spelare som har imponerat och nyförvärven har kommit in väldigt snabbt och har börjat leverera på en hög nivå direkt. Busanello saknas dock inför söndagen på grund av avstängning, vilket är ett stort avbräck då han har varit ligans kanske bästa spelare hittills.

Häcken har förstås också en väldigt hög högstanivå och är ett väldigt spelskickligt lag som fortsätter att spela på samma fina vis som ledde dem till titeln under fjolåret. Sättet de kan rulla ut lag på är imponerande och de lär, oavsett om de vinner eller inte på söndag, vara med i toppstriden under säsongen.

I dagsläget känns dock Malmö lite för heta och med tanke på att de har hemmaplan och att de har fått vila under veckan känns de som ganska självklara favoriter inför mötet. Jag tycker ändå att det finns spelvärde i den raka ettan för 1.85 gånger pengarna hos Betinia här.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Malmö vinner
Odds: 1.85
Bolag: Betinia
Spelstopp: 15:00, söndag 21 maj
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+