Speltips Malmö – Halmstad 7/8: Lite väl starka favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 7 augusti 2023

Malmö är återigen storfavoriter hemma på Eleda Stadion då Halmstad kommer på besök under måndagskvällen.

Malmö - Halmstad

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Efter att Elfsborg förlorade förra helgen har Malmö kunnat närma sig toppen, och har nu alla chanser i världen att lyckas gå förbi Häcken i tabellen då Hisingsklubben har en match mer spelad och behöver stå över helgens omgång. Hemma mot Halmstad är de givetvis stora favoriter, och förra veckans insats lär nog åter ha stärkt självförtroendet i laget.

Pontus Jansson fick till slut vara med om sin första seger sedan återkomsten till klubben, men den satt långt inne. Malmö har varit inne i en period med svagare resultat där de har behövt spela in ett nytt innermittfält efter tappet av både Hugo Larsson och Anders Christiansen. Det har emellertid värvats friskt under sommaren, och får Henrik Rydström bara pusselbitarna på plats så bör Malmö återigen bli laget att slå i allsvenskan.

Den efterlängtade 3-1-segern mot Värnamo var ett steg i rätt riktning igen, och den kritiserade Isaac Kiese Thelin stod för två mål. Att han leder allsvenskans skytteliga och ändå får utstå en del kritik säger en del om vilken nivå som förväntas av både honom och MFF.

Det finns dock ett par orosmoln inför matchen mot Halmstad, då Lasse Nielsen fick lämna planen skadad senast, samtidigt som Gabriel Busanello är avstängd. Malmö har alltså en något försvagad defensiv, samtidigt som de har tvingats spela med Oscar Lewicki som senast visade att han inte riktigt håller måttet i den krävande spelidé som Rydström vill få till.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Halmstad har levererat på bortaplan

Vad som hände på Örjans vall förra helgen framstår som närmast oförklarligt. Halmstad förlorade med sanslösa 0-5 mot tabelljumbon Varberg på sin egen hemmaplan och det ska bli intressant hur de kommer att svara på en sådan överkörning. Varberg har förvisso visat tendenser på en vassare offensiv, men det förklarar knappast Halmstads totala kollaps.

Nu gäller det att skaka av sig den förlusten och ta nya tag mot Malmö, men det lär inte bli lätt att få med sig poäng i årets kanske tuffaste bortamatch. Halmstad, som inledningsvis bara tog poäng hemma på Örjans vall, har på senare tid varit betydligt starkare på bortaplan. På deras fem senaste bortamatcher har de radat upp fyra segrar och ett kryss, vilket är väldigt imponerande.

Men Halmstad har inte sett lika vassa ut efter återstarten, även om de mestadels har varit svårslagna. Malmö ska kunna lösa en seger här, men jag tror inte att det kommer att bli så lätt som många verkar tro mot ett bortastarkt och revanschsuget Halmstad. Oddsen har blivit lite snedvridna efter förra omgången och därmed ser jag ett spelvärde i spelet på Halmstad med +1,5 hcp för 2.05 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Halmstad +1,5 hcp
Odds: 2.05
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, måndag 7 augusti
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+