Speltips Malmö – Hammarby 10/4: Allsvensk premiär

Simon Pålsson Publicerat: 10 april 2021

Odds, rekar och allt man behöver inför den allsvenska premiären där Malmö FF spelar hemma mot Hammarby den 10 april 2021.

Malmö FF - Hammarby

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Som vi har längtat, som vi har väntat. Men efter flera månader utan allsvensk fotboll är vi äntligen tillbaka i det som är den roligaste tiden på hela året och som får det att kittla ordentligt i hela kroppen.

Det är allsvensk premiärhelg och det spelas inte mindre än åtta matcher totalt, utspritt på tre speldagar. Perfekt för den som vill grotta ner sig och se så mycket det bara går från det som är världens roligaste fotbollsliga.

Det allra första mötet är ett mycket kittlande sådant, när Malmö FF, regerande mästare, får besök av en av årets utmanare Hammarby. Efter en stark försäsong och ett bra cupspel är Hammarby bland annat klara för Svenska Cupen-final. Det är alltså inget dussinlag.

Å andra sidan vet vi att Hammarby har väldigt svårt nere i Malmö och att man inte heller brukas trivas på gräs, inte minst en sån här säsong när man knappt kunnat göra en enda träning och inte spelat någon match på fotbollens egentliga underlag.

Malmö FF är favoriter enligt spelbolagen, både i matchen och till att vinna hela Allsvenskan, men i mina ögon är frågan om inte oddset har halkat ner lite för mycket?

Efter en svag försäsong vet man inte riktigt var Malmö FF står och man kan nog inte räkna blint med att skåningarna tar kommandot direkt.

Det läcker i båda läger

Men en sak vi vet säkert är att Malmö FF på sin hemmaplan, med eller utan publik, har för avsikt att driva matcherna och att man går för att vinna. Det i sig har en tendens att öppna upp tillställningen. På pappret borde det passa Hammarby.

Då ska man också ha med sig att Malmö FF, som bland annat saknar ett par spelare inför matchen och som tros starta med wildcardet Pavle Vagic som innermittfältare, har haft enorma problem med insläppta mål. Det är i princip aldrig som man går av planen utan att släppa in mål och med Johan Dahlin skadad har man en klart sämre målvakt mellan stolparna.

I Hammarby finns det frågetecken kring orken i laget efter att covid-19 drabbat spelartruppen för ett tag sedan, och nu har man spelat två matcher på kort tid i Svenska Cupen-slutspelet. Orkar man i 90 minuter?

I båda lagens DNA ligger det att ta ton i matcherna och gå för att vinna. Det här blir, inte minst med Zlatan Ibrahimovic och hans relation till båda klubbarna, någonting av ett rivalmöte också. Det kan få det att hetta till lite extra.

Båda lagen göra mål spelas till 1,67 gånger smeten hos Unibet.

  Rygga spelet hos unibet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1,67
Bolag: Unibet
Spelstopp: 15:00, lördag 10 april 2021
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: