Speltips Malmö – Hammarby 30/4: Klasskillnad

Axel Sjödin Publicerat: 29 april 2023

Det vankas stormatch nere i Skåne då Malmö tar emot Hammarby på Eleda Stadion under söndagseftermiddagen.

Malmö - Hammarby

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Det serieledande Malmö ställs mot Hammarby i en intressant stormatch på söndag. Inledningen under Henrik Rydström har hittills gått bättre än vad man kunnat hoppas på och vid vinst på söndag så kan man dra ifrån andra storklubbar ytterligare i toppen.

Malmö har sett väldigt stabila ut och har lyckats kontrollera matcher på ett bra sätt under de inledande omgångarna. Efter tre raka omgångar med målsnåla uddamålssegrar visade de också att de kunde lägga in ytterligare en växel i sin senaste match mot Norrköping. Det var klasskillnad mellan lagen och ett potentiellt smakprov av vad som komma skall när Rydströms spelsystem väl har satt sig i Malmös trupp.

Det är fortfarande tidigt på säsongen, men ett MFF som inte har något spel ute i Europa och som har inlett såhär kommer att bli svåra att ta guldet från. De ser väldigt bra ut i alla lagdelar och det finns gott om alternativ i Malmös breda trupp. Stefano Vecchia var ett av namnen som stod för en väldigt fin match senast och blev den första utöver Isaac Kiese Thelin att hitta målet för MFF:s räkning.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hammarby har inte alls levererat mot storlagen

Gästande Hammarby har en tuff uppgift framför sig på söndagen och har inte imponerat i stormatcherna såhär långt in på säsongen. Bajen har två vinster och två förluster hittills på säsongen, där de har slagit de lag de förväntas slå, men där de har vikt ned sig rejält mot toppmotståndarna – ett återkommande problem under Martí Cifuentes.

Hammarby hade ett uselt facit mot konkurrenterna i toppen under den förra säsongen och trenden verkar hålla i sig även i år. Det ska dock sägas att de knappast imponerade i deras 2-0-vinst hemma mot Varberg i den senaste omgången heller. Varberg hade mängder av målchanser att ta ledningen i den första halvleken och det är rätt talande att Oliver Dovin i Hammarby-målet var matchens lirare.

Bajen har gjort sig av med flera viktiga pjäser sedan fjolåret och det är kanske bara naturligt att det tar ett tag innan spelet sätter sig, men det känns fortfarande svårt att se Hammarby kunna hota i matcher som den på söndag. Att Nahir Besara inte har varit helt hundra har såklart påverkat formen lite, då Hammarby är väldigt beroende av honom i år, men Malmö känns klart vassare hittills oavsett. Vi spelar därmed på Malmö -1 asian för 2.19 gånger pengarna hos Coolbet, vilket ger insatsen tillbaka ifall Malmö vinner med ett mål och vinst för större marginal än så.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Malmö -1 asian
Odds: 2.19
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, söndag 30 april
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+